Tahtayı açarsak Eyüpspor ve Sivasspor'dan futbolcularda gelirse ligde kalabilir miyiz?
"Yönetici arkadaşlarımızla yasağı kaldırabilmek için şehir şehir dolaştık. 80 tane imza aldık. Sona geldik. Trabzonspor dosyasını pazartesi veya salı çözüp müjdeli haberi camiamıza vermek istiyoruz. Basın toplantısı yapıp her şeyi anlatacağız.
Transfer komitesi oluşturduk. Sezgin Coşkun, Onur Bayramoğlu, Sinan Ören ve yöneticimiz Anıl Koçhan yer alıyor. Eyüpspor, Sivasspor ve Karacabey'den transferler yapacağız. Önümüzdeki sezon bu ligde şampiyonluğa oynayabilecek kadro kurmaya çalışıyoruz. 1,5 yıllık 2,5 veya 3 yıllık sözleşmelerle bunu gerçekleştirmek istiyoruz."
Bu sözler Eskişehirspor Kulübü Başkanı Erkan Koca'ya ait. Kısa bir süre önce TRT 1 Radyo'da Hamdi Yüce Er ve Sinem Yıldırım'ın sunduğu Spor Gündemi programına telefonla bağlandı ve o sırada yaptığı konuşmada bunları söyledi.
Eyüpspor'dan 2 futbolcunun Eskişehirspor'a verilmesi, Rıza Çalımbay'ın da Sivasspor'dan bir futbolcuyu Eskişehirspor'a vereceği yönündeki açıklamaları da yan yana getirdiğimizde Eskişehirspor kamuoyu yeni bir umuda daha sarılmaya başladı.
Erkan Koca'nın açıklamalarından anladığım bugün-yarın, muhtemelen Valilik kanalı ile elde edilen bir gelirle (ETİ'nin de devreye girmesi söz konusu olabilir böyle bir durumda) Trabzonspor dosyasının problem olmaktan çıkarılacağı yönünde önemli mesafe alındığı. Diğer dosyaların çözülmüş olması da başarıdır ama esas olarak, Gema Polimer Şile Yıldızspor maçında beklenilen 3 puanın gelmemesi üzerine, mevcut futbolculara takviyenin artık şart olduğu yönünde düşüncelerin olgunlaşması dikkat çekiyor. Mevcut yönetim Eskişehirspor'un amatöre düşmesini önlemek için elden gelen her şeyi yapma niyetinde gözüküyor. Erkan Koca yönetimi, şahsen benim beklentilerimin de üzerinde işler yaptılar geldikleri günden beri.
Kulübün menfaati için her şeyi ince eleyip sık dokuyorlar. Örneğin Es-Es Token satan firma ile sözleşme sona erdi. Yeni dönem için görüşmelere başlayacaklar. Konuya ilişkin olarak kulüpten şu açıklama yapıldı:
"Bitci Teknoloji A.Ş. firmasıyla yaptığımız sözleşme bugün itibariyle sona ermiştir. Firma ile yeni dönem için görüşmelerimiz kulübümüz ve yatırımcılarımızın menfaatlerine, hukuki ve ekonomik temellere dayalı olarak başlayacaktır."
Bu arada yeni yönetime özellikle Gema Polimer Şile Yıldız Spor maçında hakemin kırmızı kartı göstermesinden sonra Eskişehirsporlu futbolcuya karşı öfke dolu sözler ve tavırlar göstermesini Federasyon nezdinde gündeme getirip hakemin bu tavırlarından ve sözlerinden dolayı ceza alması ya da hiç değilse uyarılması için harekete geçmelerini, bu işin ardını bırakmamalarını tavsiye ediyorum. Zira hakemlerin de Eskişehirspor'u bulunduğu konuma göre değerlendirdiğine ve genç futbolcularını bu tür tavırlarla aşağılayıp motivasyonlarını düşürdüklerine şahit oluyoruz. Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda transfer tahtasını açmak, Es-Es Token satan firma ile yeni görüşmelerde bulunmak kadar önemlidir. Çünkü bu tür durumlar sık sık yaşandığı takdirde futbolcularımız üzerinde kalıcı bir psikolojik baskının oluşmasına, kendilerine olan güvenlerini kaybetmelerine neden olur!
Dönelim konumuza: Hadi diyelim transfer tahtası açıldı, Eyüpspor ve Sivasspor'dan kulübü skor olarak sırtlayacak futbolcular da geldi. Sizce ligde kalır mıyız? Ligde kalırsak gelecek sezon bir üst lige çıkmamıza vesile olacak bir takım oluşturabilir miyiz?
Eskişehirspor camiası olarak bugünlerde bunları tartışmaya başlayabiliriz. Ama tabi ben bu yazıyı yazarken yönetim transfer tahtasını açmış olursa ya da bugün açarsa!
ALINTI
|