Geçtiğimiz hafta medyamız için oldukça üzücü bir haftaydı.*
Eskişehir'in ilk yerel televizyonu Kanal 26'nın sahiplerinden İlhan Yalçın geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bizler güler yüzüyle, samimi sohbetiyle, dostluğu ile tanıdığımız güzel insan İlhan Yalçın'ı kaybettik. *
İlhan Yalçın yıllar önce bir banka çalışanı olarak medya dünyasından tanıdığım ilk kişiydi. Çalıştığım şubeden komşuyduk. Beni Kanal 26 ile tanıştırdı. Kanalı gezdirmiş ve detaylı olarak tanıtımını yapmıştı. O kadar samimi davranmıştı ki aramızdaki muhabbet abi kardeş ilişkisi olarak ilerleyerek bugünlere geldi.
Kanal 26'ya her gittiğimde İlhan ve Yaşar ağabeylerim tarafından hep iyi karşılandım. Onlar öyle bir ikili ki benden hiçbir zaman desteklerini esirgemediler. Sevgili İlhan ağabeyimi ne zaman arasam
" İlker'im buradayız, bekliyoruz" derdi. Arayı uzattığımda arar,* davet ederdi. Giderdim. Gittiğimde de çat kapı gelenlerin, geçerken uğrayanların samimi olarak ağırlandığı bir ortamda bulurdum kendimi.
Herkesin sevdiği, temas ettiği herkesin hayatına dokunduğu, dostluğu, samimi gülüşüyle bulunduğu ortama pozitif enerji veren bir ağabeyimizdi. Hemen hemen herkesin olduğu gibi benim de hayatımda bambaşka bir yeri vardı.
İki güzel insan İlhan Yalçın, Yaşar Abacı ortaklığı aslında bence bir tez konusu. Böylesine yıllarca süren ve başarıdan başarıya koşan bir ortaklık ancak iki güzel insanın bir araya gelmesiyle mümkün olabilirdi. Öyle de oldu.
Yaşama pozitif bakan, herkes ile iyi geçinen, benim için fikirlerine başvurduğum bir ağabey, tanımaktan mutlu olduğum bir güzel insan İlhan Yalçın.
İyi ki seni tanımışım sevgili ağabeyim. Böylesine sevilen sayılan bu güzel insanı Eskişehir gerektiği gibi uğurladı. Seni hep güler yüzünle hatırlayacağım.
Allah Rahmet Eylesin.
Mekanın cennet *olsun.
Ailesinin, arkadaşlarının ve de medyamızın başı sağolsun. .jpg)
*
ALINTI