31 Mart 2023, 06:16
|
#1 |
| Çevrimdışı Üyelik tarihi: 07 Aralık 2022 Konular: 21245 Mesajlar: 24.248
| Allah 'in Rızası Allah’ın rızasını kazanacak, samimi bir insan ve müslüman olmak İstiyorum, Bunun İçin Neler Yapabilirim..!
Bu soruya cevap olarak namazını kıl, orucunu tut şeklinde bir cevap vermek, olaya oldukça yüzeysel bir yaklaşım olur.
Geliniz, cevizin kabuğunda kalmayalım ve özüne gidelim...
1) Günlük yaşantım Kur'an-ı Kerim ve Resûlullah Efendimizin sünnetine "ne kadar uyuyor" sorusunu kendime sorarım...
2) Allah'a şirk koşmamak, kul hakkı ve güzel ahlâk sahibi olmak hususunda "hassas terazi" gibi olmaya çalışırım...
3) Her hususta "Hak tarafında" yer alabilmek için öğrendikleriyle yetinmeyen "irfan sahibi insan olabilme" yolunda her nefes mücadele ederim...
4) Allah'a (cc) yakın olmak için "takva" sahibi olmak ne demektir, bu konuyu araştırmam lazım...
5) İçinde yaşadığımızı "küresel ve şeytani sistemin" ne olduğuna basiret ve feraset gözüyle bakar ve "Bizantinist din uygulamalarının" farkında olmaya çalışırım...
6) Hayattaki tek yaşam gayem "Allah'ın dinini aziz kılmak" tır. İnsanların kınaması değil "Allah'ın rızası" benim birinci önceliğimdir...
7) Dünya dolusu iyiliklerim olsa da, yapmış olduğum ibadetler sayesinde değil ancak "Allah'ın rahmetiyle" Cennete gideceğimi biliyorum. Bu nedenle "korku ve ümit arasında" bekleyişim devam eder durur...
Niyet hayr, akibet hayr inşallah Kalbim Atar Cansız, Geçmez Gün Ahsız, Vahsız.. |
|
| |