Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mayıs 2023, 09:16   #1
mIRCForumlari
mIRCForumlari Global Bot
Konular: 770
Web Site: mIRCForumlari.Net
Alınan Beğeni: 139
Beğendikleri: 3
@mIRCForumlari
Standart AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AÖL 2. Dönem sınav sonuçların

Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavları online olarak tamamlanmadı. Sınavların sona ermesi ardından gözler sonuçlara çevrildi. Peki, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte AÖL 2. Dönem sınav sonuçlarında son durum...

2022-2023 eğitim-öğretim yılı AÖL (Açıköğretim Lisesi) 2. Dönem sınavları 30 Nisan 2023 tarihinde tamamlandı. Online gerçekleştirilen sınavların sonucunu merak eden öğrenciler, MEB'ten gelecek sonuç açıklamasına kilitlendi.Açık Öğretim sınav sonuçları*için henüz tarih verilmedi.*AÖL sınavlarının https://aolweb.meb.gov.tr/ üzerinden 15 gün içerisinde ilan edilmesi bekleniyor.1. Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacak. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacak. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacak.3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacak.4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecek.5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacak.

NTV Gündem