Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mayıs 2023, 00:32   #1
Çevrimiçi
Overdose
SihirliSohbet.ORG
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2023
Konular: 118
Mesajlar: 199
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: http://sihirlisohbet.org
IRC Sunucu: sihirlisohbet.org
Alınan Beğeni: 107
Beğendikleri: 76
@Overdose
Standart İRC & Chat Nedir ?



IRC, (Internet Relay Chat; İnternet Aktarmalı Sohbet), internet dünyası üzerinde en sık kullanılan protokollerden biridir. İlk defa 1988 yılında ortaya çıkan, Finlandiyalı öğrenci Jarkko Oikarinen tarafından meydana getirilen protokol özellikle internetin ilk yıllarından itibaren en popüler sohbet ağlarından biri haline gelmiştir. Şuan dahi hala ülkemizde ve dünyada birçok sunucu üzerinden IRC hizmeti verilerek aynı görüşte olan insanların sohbet etmesi ve birbirleriyle bilgi paylaşımında bulunmasının önü açılmaktadır.


Chat kelimesi yabancı kökenli bir kelime olarak Türkçeye sonradan geçiş yapmıştır. Türkçe kullanımında yabancı kökenli olarak belirtilerek anlamı sohbet veya sanal ortamda yapılan sohbet demektir. Sanal sohbet kelimesi teknolojik gelişmeler ve iletişim ağındaki hız neticesinde ortaya çıkan bir kelime olduğu için Türkçe karşılığı sanal olarak iletişim kurmak demektir.

Chat kelimesinin sözlük anlamı ise sanal ortamda yapılan iletişim olarak bilinmektedir. İnternet üzerinden kişilerin iletişim kurmak amacıyla sohbet ettikleri sonradan gelişmiş bir yöntemdir.



SihirliSohbet.Org & Sevdi.Net
  Alıntı ile Cevapla