Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Haziran 2023, 23:55   #6
eXaLaNCe
Konular: 4348
Web Site: mIRCForumlari
Alınan Beğeni: 63
Beğendikleri: 77
@eXaLaNCe
Standart Cevap: Sabit Kur Sistemi

Vesselam Nickli Üyeden Alıntı
Karsiliksiz para basimi enflasyonu reel olarak daha da tirmandirir.
TL den sıfır silmenin ekonomiye bir katkısı olmadığı kanısındayım sadece günü kurtarmaya yönelik bir hamle olur.
Üzun vadeli plan yapıp sonuç elde etmek istiyorsak, Ekonomimizin Dolar karşısındaki kırılganligindan kurtulabilmesi için uluslararasi alışverişlerimizde Dolar yerine TL ile alım yapmalıyız ki bu yakın vadede çok zor dünyanın yerel para birimi maalesef dolardır.
Diğer bir seçenek yıllık butcemizdeki en büyük gider kalemi olan enerji petrol, gaz alimlarimizi altın ile ödemek olacak buda mevcuttaki dolar stogumuzun ülke içerisinde kalmasını sağlayacaktır.
Son olarak biraz ironik olacak ama Kapalı Çarşıyı büyütüp bavul ticaretini arttırmak.😁
ARZ/TALEP eğrisinin ne oldugunu bilmeyen insanlar hocam ekonist oldugu ülke de sizin söyledikleriniz ütopya gibi kalıyor. ben bazı konularda konusunca ya vatan haini oldum ya da ateis oldum ama bildiğim bir sey var doğru tektir. mesela ülkemizde son 15 yıldır günü kurtarma calısması yapılırken ben bunu dile getirince vatan haini oldum. ülkemizde ki mülteci yani sıgınmacı sorununu söyle izah edeyim siz devlet olun, cebiniz de 500 tl var ve günlük 50 tl kazanıyorsunuz, gideriniz 35 tl idi sonra 4 cocugunuz oldu ve cebinizde ki para ile geliriniz sabit iken gideriniz 5 katına cıkmasıdır mülteci sorunu. ülke ekonomisi aslında 22 ay gibi kısa zamanda kendisini toparlayabilecek gücte