Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Haziran 2023, 00:06   #7
Vesselam
Konular: 0
Web Site: mIRCForumlari
Alınan Beğeni: 76
Beğendikleri: 54
@Vesselam
Ruh Hali : : Bulutlarda
Standart Cevap: Sabit Kur Sistemi

eXaLaNCe Nickli Üyeden Alıntı
ARZ/TALEP eğrisinin ne oldugunu bilmeyen insanlar hocam ekonist oldugu ülke de sizin söyledikleriniz ütopya gibi kalıyor. ben bazı konularda konusunca ya vatan haini oldum ya da ateis oldum ama bildiğim bir sey var doğru tektir. mesela ülkemizde son 15 yıldır günü kurtarma calısması yapılırken ben bunu dile getirince vatan haini oldum. ülkemizde ki mülteci yani sıgınmacı sorununu söyle izah edeyim siz devlet olun, cebiniz de 500 tl var ve günlük 50 tl kazanıyorsunuz, gideriniz 35 tl idi sonra 4 cocugunuz oldu ve cebinizde ki para ile geliriniz sabit iken gideriniz 5 katına cıkmasıdır mülteci sorunu. ülke ekonomisi aslında 22 ay gibi kısa zamanda kendisini toparlayabilecek gücte
Malesef son yıllarda ekonomi yönetiminde mahir olmayan, bir kaç world sunumla ekonomi yinetebildigini sanan, liyakat ehli olmadan oturduğu koltuğa tırmanarak değilde uçarak gelen, bakan, müsteşar vb.. İşinin ehli olmayan kişilerce yönetilen TL miz acınacak bir duruma gelmiştir.
Ülke ekonomisine mecbur kalınca bir kaç körfez ülkesi ile ara düzeltilip swap yöntemi ulkemin tahvil, bono vb.. geleceği sayılabilecek birikimi satılarak sokulan bir kaç milyar dolarla donmekteyiz. İyi ki Katar var 😁

Toparlanır mi bu durum toparlanır çünkü Türkiye bulunduğu bölgede ciddi hinterlandi olan bir ülkedir.
Toparlanır mi evet bu durum toparlanır ama çok ciddi ve profosyonel ekonomik kalkınma hamleleri ile yönetilmesi gerekir.
Umarim güzel ekonomik gelişmeleri konuşacağımız günlerde gelir 🙂