Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Haziran 2023, 23:17   #1
eXaLaNCe
Konular: 4348
Web Site: mIRCForumlari
Alınan Beğeni: 63
Beğendikleri: 77
@eXaLaNCe
Standart Dealer Ne İş Yapar?

Yatırım ve finans alanında çalışabilen dealer meslek grubuna mensup olan bireyler, farklı iş sorumluluklarına sahiptir. Kendi adına alım satım işlemlerini yürüten kişiler, “trader” olarak da isimlendirilmektedir. Bu kişilerin sorumlulukları ise farklı iş tanımlarını bünyesinde barındırmaktadır. Genel olarak dealer meslek grubunun iş tanımları ise şu şekilde sıralanabilmektedir;Finans piyasalarında önemli bir role sahip olan dealer, alım ve satım işlemleri doğrultusunda piyasaya likidite sağlamaktadır.
Piyasa yapısı görevleri de mevcut olan dealerlar, çalıştıkları kurum için alış ile satış fiyatları arasındaki fark üzerinden kar elde etmeyi hedeflemektedir.
Gelirlerini bu alış-satış fiyatları arasındaki fiyattan elde eden dealerlar, menkul kıymetin değerlenmesi için bir süre bekleyebilmektedir.
Menkul kıymet üzerinden direkt olarak kar payı koyarak da işlem yürütebilen bu meslek grubu çalışanları, satış işlemlerini beklemeden başlatabilmektedir.
Dealer, hizmet verdiği müşterilerin emirlerini yerine getirmek ve alım satım işlemlerini düzenli olarak yürütmek ile yükümlüdür.