Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ocak 2023, 10:06   #1
Çevrimdışı
KoJiRo
Üyelik tarihi: 29 Ocak 2023
Konular: 5
Mesajlar: 6
Nerden: Kocaeli
Cinsiyet: Erkek
Web Site: ForumTurk.ORG
Alınan Beğeni: 4
Beğendikleri: 1
@KoJiRo
Standart Windows 11, Ağ Sorunlarına Yönelik API Destekli Yeni Özellik Alıyor



Windows kullanıcıları, zaman zaman ağ sorunları yaşarken sorunun temel kaynağını bulmakta zorlanabiliyor. Bazen sorunlar internet servis sağlayıcısından kaynaklı olabilir. Kimi zaman ise Windows veya sürücü kaynaklı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Dizüstü bilgisayarlarda ise kablosuz ağ sorunlarıyla sıkça karşılaşabiliyoruz.

Windows 10/11’de aslında bir sorun giderici mevcut, ancak bu özellik her zaman verimli değil. Microsoft, yeni güncellemeyle birlikte yerleşik ağ sorun gidericisini Mağaza aracılığıyla güncellenen “Yardım Al” uygulamasına taşımayı planlıyor. Uygulama, sorunları tanılayan ve Windows ağ sorunlarını çözmenize yardımcı olan yeni API’lerle güncellendi. Yazılım devi şimdilik en yaygın 30 bağlantı sorununa odaklanacak, ancak liste ilerleyen aylarda genişleyecek.



Yeni API tabanlı çözümün çok daha hızlı olduğu ve daha iyi öneriler sunduğu belirtiliyor. Windows 11 Build 25276, yeni ağ sorun gidericisine ek olarak işletim sistemine farklı değişiklikler de getiriyor. Örneğin, “uyumluluk hatası” iletişim kutusu gibi eski iletişim kutularının tasarımı güncellendi.

Bir başka özelliğe gelince, Görev Yöneticisi’ni kullanarak bir çekirdek dökümü oluşturma yeteneği ekleniyor. Bu geliştirici odaklı bir özellik ve kullanıcı modu işlemleri için mevcut “Bellek dökümü”ne ek olarak sunuluyor.

Technopat

  Alıntı ile Cevapla