mIRCForumlari.Net

mIRCForumlari.Net (https://www.mircforumlari.net/)
-   Haber Dünyası (https://www.mircforumlari.net/haber-dunyasi/)
-   -   Ramazan ne zaman? Bayrama ne kadar kaldı? İşte Diyanet takvimine göre Ramazan Bayramı tarihleri (https://www.mircforumlari.net/haber-dunyasi/10178-ramazan-ne-zaman-bayrama-ne-kadar-kaldi-iste-diyanet-takvimine-gore-ramazan-bayrami-tarihleri.html)

RahmetLi 11 Mart 2023 16:53

Ramazan ne zaman? Bayrama ne kadar kaldı? İşte Diyanet takvimine göre Ramazan Bayramı tarihleri
 
https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/0rRwE...rop&scale=both23 Ocak'ta başlayan "üç aylar"ın sonuncusu olan Ramazan ayına kısa bir süre kaldı. Diyanet tarafından paylaşılan takvime göre, bu yıl mart ayında başlayacak olan Ramazan ayı, üç gün sürecek Ramazan Bayramı ile uğurlanacak. Peki, Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Bayrama ne kadar kaldı?

https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/eDomf...rop&scale=bothMart ayının ortalarına doğru Ramazan ayı takvimi merak konusu oldu. 30 günlük orucun sona ermesinin ardından Ramazan Bayramı için hazırlıklar başlayacak. Peki, Ramazan ne zaman? Bayrama ne kadar kaldı?https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/jZYIQ...rop&scale=bothHicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor. Ramazan ayı 2023 yılında mart ayına denk geliyor.https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/pYIze...rop&scale=both2023'te Ramazan ayı 23 Mart'ta başlayacak. İlk oruç 23 Mart Perşembe günü tutulacak. 2023'te son oruç 20 Nisan'da tutulacak.https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/BgmKI...rop&scale=bothRamazan Bayramı'nın 1. günü 21 Nisan'da idrak edilecek. Ramazan Başlangıcı - 23 Mart PerşembeKadir gecesi - 17 Nisan PazartesiRamazan Bayramı Arifesi- 20 Nisan PerşembeRamazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan CumaRamazan Bayramı 2. Gün- 22 Nisan CumartesiRamazan Bayramı 3. Gün- 23 Nisan Pazar

NTV Gündem


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


Navbar with Avatar by Motorradforum