mIRCForumlari.Net

mIRCForumlari.Net (https://www.mircforumlari.net/)
-   SohbetiStar.Com & Super-FM (https://www.mircforumlari.net/sohbetistarcom-amp-super-fm/)
-   -   Seven ne yapmaz ?! (https://www.mircforumlari.net/sohbetistarcom-amp-super-fm/29594-seven-ne-yapmaz.html)

Hacer 25 Mayıs 2023 16:36

Seven ne yapmaz ?!
 
Seven ne yapmaz ?!

Merve çok mutluydu, senelerce emek verdiği mesleğine kavuşuyor, mezun oluyordu. Tıpki Safiye Ali (1894-1952) gibi doktor olmaktı hayalı. İlk Türk kadın doktoru Safiye Ali, ülkemizin medeni iftarıydı! O dönemlerde kız çocuklarının okutulmasını “lüks” kabul edildiği, üniversite kapılarının kız çocuklarına kapalı olduğu yıllarda doktor olma hayalinden bir an olsun vazgeçmedi. Bütün kadınlara hayalınızın peşinden yürüyün, siz başarırsınız sloganı ile örnek oldu.
Merve de Safiyeyi kendine örnek aldı onun izinden yürüyecekti. Ailesi maddi manevi kızlarını destekliyorlardı. Mervenin en büyük hayali doktor olup sevdiği ile evlenmekti. Yerlere göklere siğdiramadiği adamla evlenip bir ömür mutlu olmaktı. Gelinliğini bile seçmiş, sadece mezun olmasını bekliyordu. Son sınavını basarı ile kazanan Merve, artık doktor olmuştu. Ailesi çok sevinmiş, kızları ile gurur duyuyordu. Sevdiği adamda çok mutluydu, artık aradaki son engel kalkmış ailelerin birbiri ile tanışmasına sakıncası yoktu.

Hersey güzel olacak diye düşünürken, aileler birbirlerinden haz alamayıp, gençlerin evlemesine karşı çıkmışlardı. Merve çok üzgün ne yapacağını bilmiyordu. Bir tarafta ailesi diğer tarafta sevdiği adam. Nasıl sağlıklı karar verebilirdi ki. Merve hayalının peşinden gitmeye karar verdi ve sevdiği ile evlenecekti. Zor günler zor kararlar Merveyi bekliyordu. Hiçbişey hayal ettiği gibi gerçekleşmiyordu, seçtiği gelinliği alamamış, istediği düğünü yapamamış, sadece yıldırım nikahı ile evlenmişlerdi. Olsun diyordu Merve, seven sevdiğini olduğu gibi kabul ederdi. Ailesini bu mutlu gününde yanında görememek Merveyi çok etkilemişti. Bu kadar hüzün duyacağını tahmin edememişti, ama olsun sevdiği adamla beraberdi. Bu mutluluk herseye değerdi.
Ama ne yazıkki bu konudada yanılacaktı. Sevdiği adam evlendikten sonra değişmeye başlamış, mervenin düzensiz iş hayatından şikayetçi olmaya başlıyordu. Anlayışlı olarak tanıdığı adam sanki yüz değiştiriyor gün geçtikçe tanınmaz hale geliyordu. Merve buna da sabredecekti, yine ödün veren o olacaktı. Gün geçtikçe şikayetler büyüyor, kıskançlıkların haddi hesabi olmuyordu. Merve iyice bunalmıştı, her geçen gün özgürlüğü kısıtlanıyor, huzurlu bir gün geçiremiyordu. En sonunda çok sevdiği işini kocasının baskısından dolayı bırakmak zorunda kalmış, ama kocasını hala memnun edememişti. Merve herseyden vazgeçmişti, ailesinden, işinden arkadaşlarından. Derdini kimseye anlatamıyor utanıyordu. Hayatı zindanı andırıyordu, bir türlü çıkamıyordu işin içinden. Ölü gibiydi. Hayatı elinden kayıp gidiyordu. Ailesini aramaya yüzü yoktu. Neden annesini babasını dinlememişti? İnsan çocuğunun kötülüğünü istemiydi ? Son pişmanlık fayda etmiyordu! Bunu üzülerek anladi, ama hayati böyle devam edemezdi.*Aklına yakın bir arkadaşi geldi. Kocası onunla konuşmasınıda yasaklamişti, numarasını silmişti cep telefonunda. Hemen onu aradı çağırdı yanına. Evden ayrılmaya daha doğrusu kaçmaya karar verdi Merve. Kocası işe gittikten sonra, arkadaşını çağırdı. evden hiçbirsey almadan cıkti.
Arkasını son kez dönerek bakti evine. Ne güzel hayaller kurarak burayi turmuşlardi. Özenerek mobilyalarını almişti. Mutlu huzurlu bir yuvaydı tek istediği ! Ne yazık ki kabusu olmuştu bu dört duvar. Gözünden ıkı damla yaş akti, sonra arkasını döndü ve arabaya bindi.
Ailesinin yanına gitti. Annesi kızını kapida görünce ciğlık atti. Sarıldıkar, ağladıkar… Merve ailesine olup bitenleri anlatti. Artık o adamdan boşanacak, ailesinin yanında kalacakti.
Güzel günler Merve yi bekliyordu. O yine hayalinin peşinden gidecekti, insanlara en çaresiz anlarında umut olacaktı.

Seven ne yapardı?

Seven sevdiğine sahip cıkardi.


Seven sevdiğine kiyamazdi.

Güzel sevmeniz dileği ile,

Hoş kalin, Sağlıklı kalın..


En güzele Emanet olun

Hacer

NobRaN 25 Mayıs 2023 17:20

Cevap: Seven ne yapmaz ?!
 
Emeğinize sağlık alkış

Hacer 25 Mayıs 2023 17:22

Cevap: Seven ne yapmaz ?!
 
Teşekkürler @NobRaN

AseL 25 Mayıs 2023 18:08

Cevap: Seven ne yapmaz ?!
 
alkışalkış Emeğine sağlık

MeLeK 25 Mayıs 2023 19:39

Cevap: Seven ne yapmaz ?!
 
Emegine saglik canimalkış

Hacer 30 Mayıs 2023 12:41

Cevap: Seven ne yapmaz ?!
 
Alıntı :

AseL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 52448)
alkışalkış Emeğine sağlık

@AseL teşekkür ederim okuyan güzel yüreğine şifa.

Hacer 30 Mayıs 2023 12:42

Cevap: Seven ne yapmaz ?!
 
Alıntı :

MeLeK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 52452)
Emegine saglik canimalkış

@MeLeK cim tesekkür ederim canim okuyan güzel yüreğine sağlık.

lneGoL 30 Mayıs 2023 15:07

Cevap: Seven ne yapmaz ?!
 
Emegine yüreğine sağlık

Stolichnaya 30 Mayıs 2023 18:29

Cevap: Seven ne yapmaz ?!
 
Emeğine Sağlık .

Hacer 31 Mayıs 2023 13:04

Cevap: Seven ne yapmaz ?!
 
Alıntı :

lneGoL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 54313)
Emegine yüreğine sağlık

@IneGoL tesekkür ederim, okuyan yüreginize saglik


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


Navbar with Avatar by Motorradforum