mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com
mircforumlari

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 01 Mart 2023, 06:54   #1
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 25 Şubat 2023
Konular: 24
Mesajlar: 94
Nerden: Adana
Cinsiyet: Kadın
Web Site: ForumTurk.ORG
IRC Sunucu: ForumTurk.ORG
Alınan Beğeni: 58
Beğendikleri: 22
@avare
Standart Binlerce kişi evlat edinmek istedi!

Binlerce kişi evlat edinmek istedi! İşte mucize bebek Aya’nın adı ve yeni ailesi….

Suriye’de enkaz altında doğan ve Mucize olarak isimlendirilen Aya bebek hayatta kalan tek akrabası halası ve onun kocasına verildi.

AP’ye konuşan aile bebeğe hayatını kaybeden annesinin ismini verdiklerini duyurdu.



Türkiye ve Suriye’de binlerce can kaybına neden olan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası dünyanın en çok konuştuğu görüntülerden biri olan ve ‘mucize’ olarak isimlendirilen Suriyeli Aya bebek artık yeni ailesinin yanında.

ENKAZ ALTINDA DOĞDU

Suriye’nin kuzeydoğusundaki, Afrin’e bağlı Cinderes beldesindeki bir enkazın altında doğan Aya bebek, kurtarıldığında hala göbek kordonuyla annesine bağlıydı.

BİNLERCE KİŞİ EVLAT EDİNMEK İSTEDİ
Arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan bebeğin görüntüsü dünya çapında yankı uyandırdı ve depremde umudun bir simgesi haline geldi.


Afrin’deki bir hastaneye götürülen ve tedavi altına alınan Aya’nın annesi, babası ve dört kardeşinin enkaz altında can verdiği öğrenilince dünya çapında binlerce kişi bebeği evlat edinmek istedi.

Hatta hastane bebeği kaçırma girişimleri olduğunu belirterek özel güvenlik önlemleri alındığını duyurdu.

ANNESİNİN ADINI ALDI

Yapılan DNA taramaları sonrası mucize bebek hayatta kalan tek akrabası olan halası ve onun kocası Khalil al-Sawadi’ye verildi.

Associated Press (AP) Haber ajansına konuşan Khalil al-Sawadi, Deprem sonrası mucize anlamına gelen ‘Aya’ olarak anılan bebeğe annesinin adı olan ‘Afraa’ ismini verdiklerini belirtti ve “O artık benim çocuklarımdan biri, kendi çocuklarımdan asla ayırmayacağım. Ailesinden bu bebek dışında kimse hayatta değil. O babasının, annesinin ve kardeşlerinin hatırasını yaşatacak” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem Suriye’de de büyük yıkıma neden oldu. Depremde şimdiye kadar 5 bin 800’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Cinderes’teki arama kurtarma çalışmalarını Beyaz Baretliler yürütüyor.



Beldedeki gazetecilerden Muhammed El Adnan BBC’ye yaptığı açıklamada “Durum felaket. Enkaz altında çok insan var. Hala çıkaramadıklarımız var” ifadelerini kullanmıştı.

Muhammed El Kamel ise “Binalar çok kötü durumda olduğundan, kurtarma görevlilerinin kendileri kurban olabiliyor. Çalışmaya devam edeceğiz” demişti.


  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
binlerce, edinmek, evlat, kişi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)