mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com
mircforumlari

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 01 Nisan 2023, 18:23   #1
Çevrimdışı
mIRCForumlari.Net
Üyelik tarihi: 01 Mart 2023
Konular: 818
Mesajlar: 1.471
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Alınan Beğeni: 838
Beğendikleri: 355
@Arthur
Standart Bıyık Kalınlaştırmak İçin Doğal Yöntemler

Son günlerde erkekler arasında bıyık modası yaşanıyor. Gözde dizilerde yer alan karakterlerden de etkilenen erkekler, seksenlerin bıyık modasına hızlı bir dönüş yaptı. Ancak bıyıklı bir erkek olmak ne kadar cazipse, bıyıkların bakımı da bir o kadar zor. İyi bakılmadığı taktirde saçlarda yaşanan sorunların aynısı bıyıklarda da yaşanıyor. Erkeklerinse en büyük derdi seyrek bıyıklar.
Bıyıkları gürleştirmek mümkün mü? Bıyıkların yapısı da saçlar gibi olduğu için düzenli bir bakımla gür bıyıklara sahip olmak mümkün elbette. İyi bir bakımın yolu da doğal yöntemlerden geçiyor.
Bıyık kalınlaştırmak için badem yağı ve Hint yağı gibi doğal yağlardan destek alabilirsiniz. Fakat bıyıklarınızın bugünden yarına daha gür ve kalın olmasını beklemeyin. Bıyıklara düzenli olarak bakım yaparsanız etkilerini 8-10 hafta içinde görmeye başlayabilirsiniz.


Bıyık Kalınlaştırmak İçin;
Bıyıkların sağlıklı, gür görünmesi için öncelikle kıl köklerinizin sağlıklı olması gerekiyor. Kıl köklerinde sorun varsa bıyık uzadığında bu sorunlar bıyığın görünümünü olumsuz olarak etkileyecektir. Peki, kıl köklerini güçlendirmek için neler yapılabilir?
Bunun basit bir kaç yolu var. Bıyık bölgesine düzenli olarak parmak uçlarıyla masaj yapmak bu bölgedeki kan dolaşımını arttırarak kıl köklerine daha çok oksijen gitmesine yardımcı olur. Stresten uzak durmak, aynı saç dökülmesinde olduğu gibi çevresel faktörlere bağlı dökülmenin önüne geçecektir.
Genel vücut sağlığı için çok önemli olan su içmek sağlıklı bıyık ve sakal içinde aynı derecede önem taşıyor. Bu nedenle günde en az 8 bardak su içmeye çalışın.
Bıyığı sürekli jiletle kazımak genel kanının aksine bıyığın sertleşmesini veya daha çok çıkmasını sağlamaz. Sağlıklı ve kalın bir bıyık için beslenme çok önemlidir.
Kılların uzaması için proteine ihtiyacınız olacak. Balık, et, yumurta ve fasulye gibi protein bakımından zengin gıdaları daha sık tüketmelisiniz.
Daha kalın bıyık için gece yatmadan önce bıyığınıza ve kıl köklerine Hint yağı veya badem yağıyla masaj yapın. Sabah kalktığınızda yağı ıslak bir havlu ile temizleyin. Bu doğal yağlar kıl köklerini canlandırarak bıyığın kalınlaşmasını sağlar.

Alıntı




Bilmiyorsa ne istediğini , hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi , emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
büyük, kalınlaştırmak, yöntemler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)