mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com
mircforumlari

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 24 Mart 2023, 12:04   #1
Çevrimdışı
mIRCForumlari.Net
Üyelik tarihi: 01 Mart 2023
Konular: 818
Mesajlar: 1.471
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Alınan Beğeni: 838
Beğendikleri: 355
@Arthur
Standart Uzun Mesafeli Bir İlişkide Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler




"Bir ilişkiyi yürütmek başlı başına zaten yeterince zorken, bir de mesafeler araya girdiğinde idare etmesi daha da zorlaşır, hatta çoğu zaman ayrılıkla sonuçlanabilir. Peki uzun mesafeli ilişkiler her zaman ayrılığa mahkûm mudur? Elbette değil. İşte ilişkinizi ayakta tutmanızı sağlayacak altın kurallar…"

Beklentileriniz konusunda net olun

"Konuşmamız gerekiyor" genellikle ilişkide duymak istemediğimiz cümlelerden biri olsa da araya giren mesafeler söz konusu olduğunda, mutlaka öncesinde açıkça konuşmanız gerekir. Her ikinizin de ne sıklıkta ve hangi yöntemle iletişimde kalacağınızı planlamalı, birbirinizi ziyaret edeceğiniz zaman aralıklarını en başından netleştirmelisiniz. Aksi takdirde beklentilerinizi yükseltebilir ve sonunda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
Belki de tartışılması gereken en önemli şey, ilişkinin gidişatı hakkındaki fikirlerinizdir. Geleceğe dair planlar yapmak, mesafelerin ne kadar süre devam edeceği, sonrasında nereye yerleşeceğiniz gibi ayrıntıları paylaşmak, kendinizi olası bir duruma hazırlamak için önemli bir adım olabilir. Sonuç olarak aynı yolda yürüyebilmeniz için, aynı yöne bakmanız gerekir.

Bağınızı koparmayın

Bu çok basit gibi görünse de her zaman iletişimde kalmanız, ilişkiyi ileri taşımak için önemli bir kural. Aksi takdirde sağlıklı bir ilişki kurmak pek mümkün olmaz. Bunun yanında, gün içinde çok meşgul olabilir veya sürekli kontrol etmek ya da edilmek istemeyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki gözden uzak olmak, bazen gönülden de uzak olmak anlamına gelebilir. Tabii eğer buna izin verirseniz…
FaceTime, Skype veya en azından telefonda konuştuğunuz düzenli bir zaman dilimi belirleyin. Uzmanlar, bunu haftada iki kez yapmanızı önerse de mümkün olduğunca sık görüşme ayarlamalısınız. Ülkenin diğer ucundaysanız veya farklı ülkelerdeyseniz, yılda en az bir veya iki kez buluşmanız gerekebilir. Koşullarınız ne olursa olsun, telefonda konuştuğunuzun gerçek bir ilişki olduğunu hatırlamak için birlikte zaman geçirmeniz gerekir.

Tek bir iletişim yöntemine bağlı kalmayın
Telefonda mesajlaşmak veya konuşmak, hatta e-posta göndermek sizin için en kolayı olabilir, ancak siz ve sevgiliniz yalnızca tek bir şekilde iletişim kurarsanız, zamanla bıkabilirsiniz. Dahası, sürekli aynı yöntemle iletişim kurduğunuzda, aksaklıklar yaşanabilir, bunun yerine farklı iletişim kanallarını da deneyin.

Ayrıca zaman zaman mektup veya kartpostal, hatta belki de bir hediye paketi göndermek tatlı bir jest olabilir. Dahası, aşkınızın gerçekliğinin bir kanıtı olarak, sizi sevgilinizin yanında gibi hissettirebilir.
İlişkinizi diğerleriyle kıyaslamayın

Arkadaşlarınızın aşk hayatları hakkında her şeyi bilmek, birlikte geçirdikleri geceleri, önemli günleri ve tatillerini duymak sinir bozucu olabilir. Düşündüğünüzde, hiçbir zaman tek başlarına dışarı çıkmak zorunda kalmazlar ya da geceleri partnerlerinin nerede olduğunu ve ne yaptıklarını düşünerek uykuları kaçmıyor olabilir… Ancak uzun mesafelerin olmadığı ilişkilerin de iniş-çıkışları olduğunu unutmayın.
Mesafe başlı başına bir stres unsuru olsa da ilişkiyi başarısızlığa uğratabilecek tek neden değildir. Sonuç olarak, her ilişki tamamen iki kişiye özeldir. Partnerinizle birlikte, uzun mesafeli ilişkinizi yürütmeye kararlıysanız, zor günlerin üstesinden gelmemeniz için hiçbir neden yok. Etrafınızdaki çiftlere odaklanmak yerine, mutlu bir sonun hayalini kurarak ilişkinizi canlı tutmayı deneyin.

hurriyet





Bilmiyorsa ne istediğini , hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi , emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
gerekenler, ilişkide, mesafeli, uzun, yapmamanız, yapmanız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler