mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com
mircforumlari

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 14 Mart 2023, 11:10   #1
Çevrimdışı
mIRCForumlari.Net
Üyelik tarihi: 01 Mart 2023
Konular: 818
Mesajlar: 1.471
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Alınan Beğeni: 838
Beğendikleri: 355
@Arthur
Standart Erich Zepler Kimdir? Biyografisi. | Alman Mucit



Erich Ernest Zepler (27 Ocak 1898 - 13 Mayıs 1980 Southampton), Alman, Yahudi elektronik mühendisi ve satranç kompozitörü. Telsizlerin günümüzdeki halini almasında önemli rolü vardır.

Hayatı
Würzburg Üniversitesi'nden doktorasını almadan önce Berlin ve Bonn'da fizik okudu. Telefunken için çalışmaya devam etti ve radyo alıcı laboratuvarlarının başına geçti. Nazi Partisi’nin Almanya’da iktidara gelmesiyle, 1935'te tüm mallarını geride bırakarak Almanya'dan kaçtı ve İngiltere'ye yerleşti. Kısa bir süre Marconi şirketi için çalıştıktan sonra, 1947'de Southampton Üniversitesi'nde Elektronik Bölümü'nü kurdu. 1949'da Elektronik departmanı başkanı oldu. Departman şimdi adını taşıyan Zepler Binası'na ev sahipliği yapıyor. Elektronik konusunda birçok ders kitabı yazdı, en iyi bilinen ilk Telsiz Tasarım Tekniği’nin mucididir. Telsizlerinin çoğunun II. Dünya Savaşı'nda (her iki tarafta) kullanıldığı bilinmektedir.




Bilmiyorsa ne istediğini , hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi , emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
alman, Biyografisi, erich, kimdir, mucit, zepler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)