mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com
mircforumlari

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 21 Mart 2023, 10:35   #1
Çevrimdışı
mIRCForumlari.Net
Üyelik tarihi: 01 Mart 2023
Konular: 818
Mesajlar: 1.471
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Alınan Beğeni: 838
Beğendikleri: 355
@Arthur
Standart Adi Kadıntuzluğu ve Özellikleri



Adi kadıntuzluğu (Berberis vulgaris), çalı grubuna ait, 2 metreye kadar boylanabilen bir bitki türü.

Yapraklarını kışın döker. Sarı ya da turuncu çiçekleri tek tek, küçük demetler halide şemsiye biçiminde olur. Kırmızı meyveleri vardır. Güneşli ve yarı gölge ortamlarda iyi gelişir. Hemen hemen her toprakta yetişebilir. Sonbahar aylarında yapraklarının aldığı renkler bahçelere değişik güzellikler katar. Genellikle Doğu Anadolu'da rastlanır. meyve ve kökleri başlıca berberin içerir. vazokonstriktör, kolagog ve spazmolitik etkilidir.

Adi kadıntuzluğu meyvesinin içeriğinde % 5 şeker,% 5-6 organik asit (esasen elma asidi), 0,4-0,6% pektin, %4,9 selüloz, %0,95 kül ve %150–170 mg C vitamini vardır. Haziran ayında toplanan yapraklarında %120 mg C vitamini ve meyve verince beklemiş yapraklarında %40 mg E vitamini vardır. Adi kadıntuzluğunun meyvesinde C vitamininden başka, diğer önemli maddeler de vardır. Bunlardan limon ve elma asitlerini, flavonoidleri, pektin ve şekerli maddeler belirtilebilir.




Bilmiyorsa ne istediğini , hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi , emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
kadıntuzluğu, özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler