mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 04 Temmuz 2023, 01:52   #1
Çevrimdışı
Ra'
Üyelik tarihi: 09 Haziran 2023
Konular: 1289
Mesajlar: 1.528
Nerden: Aydın
Cinsiyet: Erkek
Web Site: mIRCForumlari
Alınan Beğeni: 125
Beğendikleri: 86
@Ra'
Standart Yıldızname veya burçlar

Halk arasında astroloji olarak bilinen yıldızname aslında tarihi çok daha eski dönemlere uzanan bir alandır. Eski Mısır ve Sümer toplumlarından günümüze kadar yaygın bir biçimde uygulama alanı bulmuştur. Hatta bir dönem o kadar yaygın bir icra alanı oluşmuştur ki krallar yıldız falları açmadan en ufak bir işe dahi girişmemişlerdir.



Yıldızname gezegenlerin, güneşin, ayın ve dünyanın birbirine göre konumlarının insanın kaderi ve kişiliği üzerinde çok etkili olduğunu dile getiren anlayıştır. Buna göre bir insanın doğduğu gün onun yaşamı üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir. Zira doğulan gün kişiliğin biçimlenmesinde en önemli unsurdur. Yani bir kişinin doğum tarihi net olarak bilinirse onun bütün ruhsal durumu çözülebilir.

Yıldıznameler sayesinde günlük, haftalık veya aylık öngörülerde bulunulur. Gelecekle ilgili tahminler yapılarak yol gösterici ve ikaz edici bir tavır takınılır.

Yıldızname ilk ortaya çıktığı dönemlerdeki gibi kalmamış devamlı yeni değişikliklerle gelişim göstermiştir. Çünkü insanoğlunun uzay ile ilgili bilgi düzeyi devamlı ilerleme kaydetmektedir. İlk dönemlerdeki güneş sistemi algısı ile günümüzdeki güneş sistemi hakkındaki bilgiler birbirini tutmadığı için yıldıznamede bir de “yükselen burç” kavramı ortaya çıkmıştır.

Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir gazete alındığında içinde günlük burç yorumlarının olma ihtimali çok ama çok yüksektir. Yine pek çok internet sitesinin ve televizyon kanalının da burçlara ayrılmış olması yıldıznamelerin hala ne kadar etkili olduğunun en büyük kanıtlarıdır.



Kabuk yaraya sadık değil...
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
burçlar, veya, yıldızname


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)