mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen Ra'
  • 1 gönderen RahmetLi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 08 Temmuz 2023, 22:44   #1
Çevrimdışı
Ra'
Üyelik tarihi: 09 Haziran 2023
Konular: 1289
Mesajlar: 1.528
Nerden: Aydın
Cinsiyet: Erkek
Web Site: mIRCForumlari
Alınan Beğeni: 125
Beğendikleri: 86
@Ra'
Standart Hiç duymadığın birbirinden ilginç gelenekler

Dünyanın farklı köşelerinden derlediğimiz tüm bu gelenekler bize ilginç gelse de, aslında hepsinin toplumsal bir gücü olduğuna inanılıyor ve adı geçen ülkelere gittiğinizde takdirde bazılarıyla halen karşılaşabilmen mümkün. Sen de bu ilginç gelenekleri ve daha fazlasını yerinde görmek istiyorsan, Demir Sağlık’ın ‘Seyahat Sigortaları’ndan faydalanabilir ve tatilinin tadını hiçbir şey hakkında endişelenmeden çıkarabilirsin.




Dünyanın her yerinde binlerce yıldır süregelen kültürler, kendilerine ait birbirinden farklı gelenekleri ortaya çıkarmış. Ve kültürel farklılıklar dolayısıyla da bir toplumda oldukça normal kabul edilen herhangi bir gelenek, diğerinde büyük bir şaşkınlıkla karşılanabiliyor. Elbette Türkiye kültüründe de yabancılara tuhaf gelen bir sürü adet vardır. Ancak bu yazının konusu dünyanın farklı kültürlerinden derlediğimiz ve ilk kez duyulduğunda insanı çok şaşırtan ilginç gelenekler:

Polterabend, Almanya

Her ne kadar Türkçeye “bekarlığa veda” gibi çevrilse de, bu ilginç geleneğin bildiğimiz bekarlığa veda partilerinden hayli farklı olduğu bir gerçek. Geleneğe göre evlenmeye karar veren çiftin yakınları düğünden önce toplanıp yemek yedikten sonra tüm tabakları kırıyor ve çiftten bunları toplaması isteniyor. Bu ilginç geleneğin amacı, müstakbel evlilere el ele vererek tüm zorlukların üstesinden gelebileceklerini anlatmak.

Seppuku, Japonya

Harakiri olarak da bilinen bu adet, kaybetmeyi kabul etmeyen Japonların yenilgiyi yaşamaktansa ölümü tercih etmeleri anlamına gelir. Kişinin yenilmemek uğruna onurunu korumak için kendisini öldürmesidir ve ülkede bugün de yaygındır.

Ağlayan gelinler, Çin

Çin’de gelinlerin düğünden önceki bir ay boyunca ağlaması yaygın bir gelenek ve aynı zamanda düğün hazırlıklarının da bir parçası. Bunun gelinin kendi ailesinin evine bağlılık ifade ettiği düşünülüyor.

Tarçın dökme, Danimarka

Danimarka’da 25’inci yaşına bekar giren gençlerin üzerine tarçın dökülür. Eğer erkek ya da kadın genç birey 30’uncu yaş gününü kutluyor ve hala bekarsa, bu sefer de biber dökülür.

Pastaya kafa itme, Meksika

Meksika’da doğum günü olan kişi pastanın üzerindeki mumları üfledikten sonra ilk lokmayı almak için eğildiğinde, kafası etraftakilerden biri tarafından hızlıca pastaya itilir. Eğlenme amaçlı olan bu hareket, bir gelenek olduğu için herkes kaderine razı olur.

Bebek atma, Hindistan

Yeni doğan bebeklerin yüksek bir tapınağın tepesinden aşağıda insanlar tarafından gerilmiş halde bulunan büyük bir kumaşın üstüne atılması, Hindistan’da tam 500 yıldır devam eden bir gelenek. Her yıl Aralık ayının ilk haftasında gerçekleştirilen bu ritüelin bebeklere sağlık, refah ve şans getirdiğine inanılıyor.

Diş doldurma, Endonezya

Bali’de evlenmek isteyen bireyler tarafından uygulanan bir diş doldurma geleneği mevcut. Hem kadınlar hem de erkekler düğünden önce iki adet diş dolgusu yaptırarak öfke, açgözlülük, kıskançlık, haset gibi kötü hisleri kendilerinden uzak tuttuklarına inanıyorlar.

Bira havuzları, Çekya

Çekler, genel olarak biranın vücuda iyi geldiğini ve ruhsal anlamda da sağlıklı olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden ülkede ‘bira havuzları’ var ve bu havuzlarda duş almak ya da eğlenmek, Çekyalılar arasında bir gelenek halini almış durumda.

Kırmızı mürekkep çekincesi, Güney Kore

Ülkenin tarihi ve geleneklerinde kırmızı mürekkep her daim ölülerin ismini yazmak için kullanılmış. Bu yüzden günümüzde de birinin ismini kırmızıyla yazmak bir tabu durumunda.

La Tomatina, İspanya

Dünyadaki en büyük domates savaşı olan La Tomatina, Valensiyalılar arasında yaygın olan ilginç bir gelenek.

RahmetLi bunu beğendi.


Kabuk yaraya sadık değil...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Temmuz 2023, 22:45   #2
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 07 Aralık 2022
Konular: 21281
Mesajlar: 24.385
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: TRmIRC.Net
IRC Sunucu: IRC.TRmIRC.Net
Alınan Beğeni: 3914
Beğendikleri: 7042
@RahmetLi
Ruh Hali : : Olu Gibi
Standart Cevap: Hiç duymadığın birbirinden ilginç gelenekler

Emeğine Sağlık

Ra' bunu beğendi.


Kalbim Atar Cansız, Geçmez Gün Ahsız, Vahsız..
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
birbirinden, duymadığın, gelenekler, hiç, ilginç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)