mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 11 Mart 2023, 13:20   #1
Çevrimdışı
mIRCForumlari.Net
Üyelik tarihi: 01 Mart 2023
Konular: 818
Mesajlar: 1.471
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Alınan Beğeni: 838
Beğendikleri: 355
@Arthur
Standart Burcu Seven Dikenine Katlanır!

Koç
Temiz kalbine günlerce methiyeler düzülse yetmez, dürüstlüğüne övgüler sağanak yağsa, Koç’u sel alıp götürmez! Kalbi berrak, sözü açık, izahı dolambaçsızdır! İmanın kol gezdiği, lafların çuvaldızlarla acımasızca sokulduğu insanlar âleminde Koç’un içi bilinse, dışı yakmaz! Bulunmaz dürüstlüğünün yanında patavatsızlığının pek esemesi okunmaz da yine de bazen laf yolunu şaşırır, azıcık acıtır!

Boğa
Derler ya en sevdiğini emanet et, kapa gözünü, dön arkanı, bırak kaygılarını bir kenara, keyfine bak! Ne gözün arkada kalsın, ne kulağın! Boğa’ya güvenmenin ayarını kaçırsan da başın yanmaz, sadakatinden sual olunmaz! İşte her güzelin bir kusuru, Boğa’nın da yıkılmaz, kırılmaz inadı var! Çattın mı keçi damarının büyüğüne, kendini paralasan işe yaramaz, Boğa Nuh der, peygamber demez!

İkizler
Zihinsel yetenek, bilgi dağarcığı, öğrenme sınırı, saklama kotası dedin mi orada dur, önce İkizler geçsin! Zekası keskin, bilgisi gürdür, her konuya hakim, her sohbete dahildir! Bilmediği az, ona da rastlamak güçtür! Ama gel gelelim kütüphaneler burnuna kadar kitap da dolu olsa, İkizlerin hevesi tez parlar çabuk solar, gönlü bir uğrayıp sıradakine geçer, o kitapların sonları okunur, sayfaları karışır, derin anlamlar alınmadan kitaplar raflardaki yerini alır! Çok akıllı da işte biraz yüzeysel!

Yengeç
Kederin mi var patlat bir Yengeç, hüzne mi boğuldun alo Yengeç, sevgiye mi ihtiyacın var aç bir Yengeç; derdine derman, yarana çare olsun! Duygunun türüne, hüznün tonuna, acının rengine bakmaz, yaşama dair ne varsa birbirinden ayırmaz, Yengeç; İsviçre çakısı gibidir, her duygunun karşılığını kendinde muhakkak bulur! Bir de incecik camlardan daha kırılgan ruhu, ne desen alınmaya meyilli duygusu olmasa, böylesi zor bulunur!

Aslan
Ufukta belirsen, uzaktan bir süliet olup gölgenden seçilsen, senden önce namın duyulur, önden karizman buyurur! Duruşunda asalet, bakışında zarafet vardır! Şanslı doğan, talihli yaşayan, karizmasıyla gösterişi bir ağızdan konuşan Aslan’ın bir kusuru, kendine olan sonu gelmez hayranlığı, devlerin aşkıdır! Kendini fazlaca beğenme duygusu; yüksek özgüveni artırıp başarı getirdiği gibi, bazı zaman kibir de çat kapı gelebilir!

Başak
Tüm ekibin işini kendi başına yapıp, bütün eksikleri bir bir onarıp, ödüle tek başına layık olsan da seremonileri perde arkasından seyretmeyi tercih eder, mütevaziliğin aşırısına kaçarsın! Çok çalışır, en çok didinir, gün sonunda alçak gönüllü olmayı seçip her takdiri ekibin adına kabul edersin! Her zaman kusursuz işler yaparsın da söylenmeden duramaz, eleştirmelere doyamazsın, o nasıl olacak?

Terazi
Soluk aldığın yere kavga giremez, tut ki seslerde bir yükselme, koltuklarda hareketlenme oldu, ara bulucu kimliğinle olaya çarçabuk el atar, barışı sağlar, herkesi huzura kavuşturursun! Ama ne ona kötü dersin, ne buna haksız! Herkes doğru cümlelerle anlatıldığında iyidir, dünyada cezaya layık hiçbir kötülük yoktur! Maalesef dünya öyle bir yer değil! Huzurumuz kaçmasın diye göz yumduğun kötülükler, açığa çıkarmadığın ihanetler ne olacak? İyilikten de maraz doğar mı? Bak işte doğar!

Akrep
Uzun uzun ağladığımız o kara günlerde, dirayetin en güçlüsünü kuşanır, ne elini üstümüzden çekersin, ne şefkatli göğsünü kapatıp git yatağına yat dersin! Lazım olunca dost gibi dost, en büyük desteksin! Günlerce dert dinler of demezsin! Ama hafızan sağ olsun ne dediysek biriktirir, arşivlersin! Günü gelince, aralar bozulup kinlenmen gerekince, tüm verileri masana koyup, stratejini kurar, en zayıf noktaları atar, intikamını fena alırsın! Sırdaşın kincisi de tehlikenin damarıdır!

Yay
Herkesin içinde kafesini yıkıp uçmak isteyen bir kuş olsa da çoğumuz yolunu kaybedip yuvasını bulamamaktan korkar, öğrenilmiş çaresizliğimizi yaşarız! Yay bulduğu boşluktan sızar, delikten çıkar! Sınırlamalara, dar alanlara gelmez, sonum ne olur diye düşünmez! Özgür ruhu bedenin kanunlarına uymaz, zihni ruhunun sözünden çıkmaz, Yay aklına geleni başında bulmadan, ipin ucunu bırakmaz! Ama işte bu kadar kopuk uçurtma olunca, ne yapılacaklar listesi oluyor elinde, ne yapılacak sorumlulukların! Varsa macera yoksa haylazlık!

Oğlak
Çalışırken “Geceler ne çabuk geldi, gündüzler galiba çuvala giriverdi!” diye düşünür, vücudunun yorgunluk alarmlarına kulak asmaz, uykuya yüz verip yerli yersiz bastırmazsın! Ne pahasına olursa olsun işlerini bitirir, başarını şansa bırakmazsın! Ancak onca senedir; yaşım aldı başını gidiyor, zaman su gibi akıp geçiyor, yıllardır çalışıyorum da ne oluyor demiyorsun! Çünkü başarıyı hedefliyorsun, bunu aklından çıkardığın anda ceylan gibi avlanacağını düşünüyorsun! Üstelik kötü düşünmek için hiçbir sebebin yok!

Kova
Uzman görüşlerin her sohbet konuğunun akıl hocası olmanı sağlar! Farklı alanda derinlemesine öğrendiğin bilgiler, genel kültürünü zirvelere, zihinsel kapasiteni lar eşliğinde sahnelere çıkarır! Teknolojiyi böyle işlevsel kullanan, adeta teknolojiyle donanan insanların örnek kişisisin! Fularına değil aklına güvenen bir entelektüelsin de muhalif kimliğin yüzünden ne sohbetler akıyor, ne konuşmalar keyifle sonlanıyor! Ama her şeye mi muhalefet!

Balık
Kimselerin seni anlamadığı maddeler dünyasında herkesi anlıyor oluşun, insanlığa koca bir tokat gibi! Fazla itirazı sevmez, yıkıcı olmayı tercih etmezsin, dünyalılarla yaşamayı zorlaştırmamak için elinden geleni yaparsın! Muazzam hayallerinin bir cümlesi binlerce insanı büyüleyecek yaratıcılıkta olsa da aman duyulmasın der odana çekilir! Çekingenliğini giyinir, kabuğuna çekilirsin! Hem bu kadar yaratıcı ol, hem çekingenliğin yüzünden kendi kendine yarat!





Bilmiyorsa ne istediğini , hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi , emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
burcu, dikenine, katlanır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)