mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com
mircforumlari

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 16 Şubat 2023, 07:09   #1
Çevrimiçi
Üyelik tarihi: 07 Aralık 2022
Konular: 21281
Mesajlar: 24.385
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: TRmIRC.Net
IRC Sunucu: IRC.TRmIRC.Net
Alınan Beğeni: 3913
Beğendikleri: 7042
@RahmetLi
Ruh Hali : : Olu Gibi
Standart Eskiyen cep telefonları nereye gider

Sürekli yeni özelliklerle karşımıza çıkan telefonlardan dolayı en ufak bir çizikte bile insanlar eski telefonlardan vazgeçerek yeni bir telefon alıyor. Peki eski telefonlara ne oluyor..

Seçeneklerin fazlasıyla artması insanlara sürekli telefon yenileme alışkanlığı getirdi. Hal böyle olunca da neredeyse herkesin evinde ikinci hatta üçüncü telefon boşta bekler hale geldi.
‘BELKİ LAZIM OLUR’

Kullanılmayan bu telefonların geri dönüşümü için düzenlenen eskiyi getir yeniyi götür kampanyaları da artık eskisi gibi verimli olmuyor. Eskiden insanlar biraz da fiyatlardan dolayı bu kampanyalara dâhil oluyordu fakat fiyatların düşmesi kullanıcıların ‘belki lazım olur’ diyerek eski telefonları çekmecenin bir köşesinde bekletmesine neden oldu.
KANSEROJEN DUMANLAR

Telefonların geri dönüşüme katılması ise genelde Afrika ve Asya'nın ücra köşelerinde gerçekleşiyor. Elektronik devleri kullanıcılardan topladığı bu telefonları geri dönüşümü sırasında elde edecekleri altın ve gümüş uğruna kanserojen dumanlar eşliğinde dönüştürüyor.

1 MİLYON TELEFONDAN 34 KİLO ALTIN

Bu riskin sebebi ise eritilen telefonlardan elde edilen gelir. Eritilen her 1 milyon cep telefonundan 16 ton bakır, 350 kilo gümüş ve 34 kilo altın çıkıyor.
GÜNDE 10 BİN TELEFON HAYAT BULUYOR

Teknoloji piyasasında İngram Micro Mobility adlı şirket bu konuda hizmet veren şirketlerin başında geliyor. Şirket telekom operatörleri ve teknoloji mağazalarından topladığı telefonları ikiye ayırarak bu işlemi yapıyor. Artık işe yaramayacak telefonlar ayrılarak geri dönüşüme gönderilirken kullanılabilecek telefonlar ise uzman ellerden geçerek hayata döndürülüyor. Şirket telefondaki bilgileri sıfırlayıp gerekli onarımları yaptıktan sonra paketlediği telefonları yenilenmiş ibaresi ekleyerek satışa sunuyor. İMM her gün bu yenileme işlemi ile 10 bin cihaza hayat veriyor.



Alinti

Benzer Konular:



Kalbim Atar Cansız, Geçmez Gün Ahsız, Vahsız..
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
Eskiyen, telefonları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)