mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com
mircforumlari

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 21 Mart 2023, 17:20   #1
Çevrimdışı
mIRCForumlari.Net
Üyelik tarihi: 01 Mart 2023
Konular: 818
Mesajlar: 1.471
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Alınan Beğeni: 838
Beğendikleri: 355
@Arthur
Standart Aydın

Geçmişi MÖ 6. yüzyıla uzanan Aydın, tapınakları, örenyerleri, müzeleri ve turistik ilçeleriyle Türkiye’nin turizmde parlayan yıldızı konumunda bulunuyor.
Ünlü tarihçi Heredot’un “En güzel gökyüzünün altı ve en güzel uygarlıklar vadisi” olarak adlandırdığı Aydın, tarih boyunca Afrodisias, Milet, Alinda, Didim, Nysa, Prien, Magnesia uygarlıklarınakucak açmış.

APOLLON TAPINAĞI
Didim’in girişindeki, Batı Anadolu kıyılarının en etkileyici bağımsız anıtı olarak kabul edilen Apollon Tapınağı’nı, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.


Tapınağın boyutları ve benzersiz planı kadar bugüne kadar çok iyi korunmuş olması da tarihseverleri çekiyor. Helenistik dönemde tasarlanan Apollon Tapınağı, dev boyutlu mimarlık yapıtlarının Roma dönemine has olmadığını kanıtlıyor. Milet ve çevre kentlerden gelenlerin, Panormos Limanı’ndan karaya çıkarak tapınağa kutsal bir yolla ulaştıkları sanılıyor.
Bir çoğu 1858 yılında Newton tarafından British Museum’a gönderilen tapınaktaki heykellerin, MÖ 6. yüzyılda yapıldığı biliniyor. Heykeller, çoğu dik biçimde oturan figürleri betimliyor ve bazılarında yazıtlar yer alıyor.

TRALLEİS ANTİK KENTİ
Efsaneye göre, Argoslular ve barbar Trakyalı Tralleislilerce kurulan, ancak daha önceleri Karialılarca kullanılan Tralleis, İÖ 334’te İskender tarafından alınmasından sonra Helenistik krallıklar arasında sık sık el değiştirmiş.


Tralleis, Bergama Krallık Çağı’nda yontuculukta zirveye ulaşmış, Bergama Zeus Sunağı’nda çalıştıkları bilinen Apollonios ve Tauriskos isimli iki büyük yontu ustasını yetiştirmiş. Antik kentte bugün ayakta kalan tek yapı, yörede “Üçgözler” olarak adlandırılan İS 2. yüzyılda yapılan Gymnasiona’ya ait kalıntı. Bunun dışında agora ve tiyatro kentin diğer önemli yapıları arasında bulunuyor.

MİLET MÜZESİ
Aydın’ın Söke İlçesi’ne 40 kilometre uzaklıktaki Miletos Antik Kenti içinde yer alan Milet Müzesi, 1973 yılında açıldı. Genellikle Milet’te bulunan arkeolojik eserlerin yer aldığı müze, havuzlu bir hol ile bu hole açılan biri asıl salon, diğeri de daha küçük olan ikinci bir salondan oluşuyor. Müzede, Miken seramiklerinin yanı sıra Arkaik, Kla**** Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler bulunuyor. Ancak müze binasındaki çatlaklar, kapatılmasına sebep oldu.

Milet Müzesi’nin yanındaki dünyaca ünlü Afrodisias Müzesi de her yıl yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri halinde.

GÜZELÇAMLI MİLLİ PARKI
Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçeleri sınırları içindeki “Büyük Menderes Deltası Güzelçamlı Milli Parkı”, zengin bitki örtüsüyle dikkat çekiyor. Parkta, özellikle defne ve kestane ağaçlarıyla canlı ve sağlıklı maki örnekleri yer alıyor.
Öte yandan, parkta nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Akdeniz foku ve deniz kaplumbağaları için yaşama ve üreme ortamı bulunuyor.

MAVİ BAYRAKLI 16 PLAJ
Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kuşadası veDidim’in birçok plajı, temizliği ve doğal güzelliğiyle mavi bayrağa sahip bulunuyor.




Bilmiyorsa ne istediğini , hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi , emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini.
  Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler