mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 20 Mart 2023, 05:59   #1
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 07 Aralık 2022
Konular: 21281
Mesajlar: 24.385
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: TRmIRC.Net
IRC Sunucu: IRC.TRmIRC.Net
Alınan Beğeni: 3913
Beğendikleri: 7042
@RahmetLi
Ruh Hali : : Olu Gibi
Standart Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu, zam geldi mi? (2023 Ramazan pidesi fiyatları)

Ramazan pidesi fiyatları, yaklaşan 2023 Ramazan ayı öncesinde vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Ramazan ayının gözdesi olan Ramazan pidesi, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. 23 Mart'ta ilk oruçlarını tutacak olan vatandaşlar ise Ramazan pidesinin ne kadar olduğunu sorguluyor. Peki, 2023 Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu, zam geldi mi?

Ramazan pidesi fiyatlarıyla ilgili araştırmalar sürüyor. Bu yıl ilk oruçlarını tutmaya hazırlanan vatandaşlar, 2023 yılında Ramazan pidesinin ne kadar olacağını merak ediyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçtiğimiz günlerde pide fiyatlarıyla ilgili açıklamada bulunmuştu. Peki, 2023 Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu? 2023 RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI NE KADAR? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarına ilişkin NTV yayınında açıklama yaptı. Fiyatların haftaya netleşeceğini belirten Balcı şunları söyledi; "Pide geçen sene 6 liradan satılıyordu, ekmek 3 liraydı. Bu sene ekmek 5 lira, pide 10 lira olma ihtimali yüksek. Maliyet hesabını yaparak ilgili kurumlara müracaat yapılacak. İllere göre gramlarda farklılık arz edebilir. Ekmekle pide arasında azami yüzde 30 fiyat farkı meydana gelmiş oluyor. Geçen yıla göre azami yüzde 55 fark olur. Önümüzdeki hafta başında netleşmiş olur." Buna göre; 2023 yılında Ramazan pidesi fiyatlarının 10 lira olması bekleniyor."EKMEK FİYATI DEĞİŞMEYECEK" Balcı, ülke genelinde ekmek fiyatında ise değişiklik olmayacağını kaydetti.

ANKARA'DA PİDE FİYATLARI NE KADAR OLACAK? Ankara'da faaliyet gösteren bir fırının sahibi Osman Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekip olarak ramazan ayı için planlama yaptıklarını söyledi. Fırıncıların normal dönemde de gece ve gündüz çalıştıklarını belirten Atak, "Ramazan ayı için personelimizi ayarladık. Unlarımız ve susamlarımız hazır. Dört gözle ramazan ayının gelmesini bekliyoruz. Ramazana stoklu gitmemiz gerekiyor. Gün içerisinde akşama kadar pide pişirdiğimiz için normal ekmeği öğlen saat 12'ye kadar stoklayıp daha sonrasında pide pişirmeye başlıyoruz." dedi. Atak, ramazan ayında herkesin sıcak pide tüketmek istediğine dikkati çekerek, "Ramazan senede bir ay. Bu yüzden vatandaşlarımız bu ayı iple çekiyor. Personel sayımızı artırdık elimizden geldiği kadar hızlı çalışacağız." diye konuştu. Pide fiyatlarına da değinen Atak, şunları kaydetti: "Pide fiyatlarını geçen seneyle kıyaslayacak olursak, geçen sene 300 gram bir pidenin fiyatı yaklaşık 6 liraya, 500 gram pidenin fiyatı yaklaşık 12,5 liraya tekabül ediyordu. Bu yıl yeni tarifemiz, 300 gram pide bu sene 10 lira, 500 gram pide de 20 liradan satılacak. 500 gramlık bir beyaz ekmeğin fiyatı zaten 12 lira, ramazan pidesinde ekstra olarak susam ve yumurta olduğu için pidenin fiyatı yükseldi."



NTV Ekonomi


  Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)