mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen Snoopy

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 19 Ocak 2023, 16:10   #1
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 22 Aralık 2022
Konular: 340
Mesajlar: 556
Nerden: İzmir
Cinsiyet: Erkek
Alınan Beğeni: 406
Beğendikleri: 397
@Snoopy
Standart Merkez Bankası Beklemede

Seçim tarihinin 14 Mayıs 2023 olarak netleştiğini görüyoruz. Merkez Bankasının bugün aldığı kararın bana göre "bekle gör" mantığında verilmiş olması ihtimali var.
Çünkü 20213 Mayıs ayında politika faizleri yakın tarihin en düşük seviyesindeydi: % 6.5. İçimden bir ses "acaba bu seviyeye düşürmek için gelecek aydan itibaren yeni bir hareket başlar mı" diyor. Olmaz diyemiyoruz artık. Çok fazla sayıda sürpriz ve şok yaşadığımız için, "beklenmeyeni bekle" modundayız.
Elbette politika faizleri ile piyasa faizleri arasındaki korelasyonun tamamen koptuğunu, düşen politika faizlerinden kredi kartı sahiplerinin ve bankaların yararlandığını biliyoruz. Bankaların Merkez Bankasından fonlanma limiti var elbette.
Uzun uzadıya bir yorum yazmak yerine, herkese seçimle alakalı tartışmaları yakından takip etmeye davet ediyorum. Piyasaların yönünü belirleyecek olan artık politika faizleri değil. Doğrudan doğruya politikanın kendisi olacak.
Elbette atılan adımlar sebebiyle kredi notunun düşürülmesi ihtimali de var. Bunu da göz ardı etmeden yola devam edelim.

Prof. Dr. Emre Alkin

RahmetLi ve Bade bunu beğendiler.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
2023, acaba, arasındaki, artık, atılan, ayında, davet, değil, devam, deydi, fazla, gelecek, göz, ile, itibaren, kararı, kartı, mantığı, olacak, olan, olmaz, otunun, seçim, ses, seviyesi, takip, tamamen, tarihini, tarihinin, verilmiş, yazmak, yeri, yola, yorum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)