mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 14 Ocak 2023, 06:38   #1
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 07 Aralık 2022
Konular: 21281
Mesajlar: 24.385
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: TRmIRC.Net
IRC Sunucu: IRC.TRmIRC.Net
Alınan Beğeni: 3914
Beğendikleri: 7042
@RahmetLi
Ruh Hali : : Olu Gibi
Standart Ballı Hardallı Soslu Tavuk Izgara



MALZEMELER

2 adet tavuk göğsü
2 dal dereotu
BALLI-HARDALLI SOS İÇİN:
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı taneli hardal
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz

SALATA İÇİN:
4-5 adet marul yaprağı
1/2 demet roka
1 adet dilimlenmiş salatalık
1 adet halka doğranmış kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
tuz

YAPILIŞI

Tavuk göğüslerini keskin bir bıçakla enlemesine açarak inceltin. Sos için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp çırpın. Yarısını tavukların üzerine döküp iyice harmanlayın ve buzdolabında 1-2 saat marine edin. Diğer taraftan salata için marul ve rokayı elinizle parçalara ayırıp servis tabağına alın. Üzerine salatalık ve kırmızı biber ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz gezdirip karıştırın. Döküm bir tavayı kızdırın. Tavukları marineden alın ve fazla yağını süzdükten sonra tavaya koyun. Kısık ateşte önlü arkalı ızgara yapıp servis tabağına alın. Üzerine ballı hardallı sos gezdirin. Kıyılmış dereotu ekleyin. Salata ile birlikte servis yapın.


alıntı



Kalbim Atar Cansız, Geçmez Gün Ahsız, Vahsız..
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
alın, alıp, ateş, çorba, demet, derin, diğer, eli, fazla, ile, izle, kırmızı, saat, servis, sonra, tavaya, Üzerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)