mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 12 Temmuz 2023, 22:17   #1
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2023
Konular: 272
Mesajlar: 431
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: sohbete.net
Alınan Beğeni: 214
Beğendikleri: 364
@EmektaR
Ruh Hali : : Acimasiz
yeni Cinleri kovmak ne anlama geliyor?

Cuma hutbesinde, Hazreti Emirü’l Mü’minin şöyle buyurdu:

“Yüce Peygambersav Hz. Katâde bin el-Numan’ara bir sopa verdi ve ‘Bu sopayı kullanarak cinleri dövüp, evinizden kovun’ diye buyurdu.”

Huzur’danaba bu hadise hakkında daha fazla detay istendi. 29 Ağustos 2019 tarihli mektubunda Huzuraba konuyu daha da açıklayarak, şu cevabı verdi:

“Hazreti Peygamber’esav yahut da ashabınara nur göründüğü olaylardan bahsedilen Yüce Peygamber’insav bu özel hadisi ve diğer benzeri hadisler, aslında Peygamber Efendimizinsav mucizelerinin bir parçasıdır. Yüce Allah Kendi peygamberlerinin doğruluğunu ispatlamak üzere her devirde benzer mucizeleri göstermiştir. Hazreti Peygamber’densav önceki peygamberlerin hayatlarında da bu tür olaylara rastlamaktayız. Keza Allah-u Teâlâ, Yüce Peygamber’insav en coşkulu hizmetkârı olan Vadedilen Mesih’inas doğruluğunu ispat etsin diye, bunun gibi birçok olayı apaçık göstermiştir.

Bu hadiste zikredilen cinlerin veya şeytanın sopayla dövülmesi meselesine gelince, bundan cinlerin fiziksel olarak insan bedenine girebileceklerini ve bu şekilde döverek bunların ondan kovulabileceği anlamını çıkartmak, tamamen saçma olur.

Bu hadiste cin, gecenin karanlığından istifade etmek suretiyle Hz. Katâde bin el-Numan’ınra evine gizlice giren bir hırsız veya zararlı bir hayvana işaret etmektedir. Peygamberlerine gayb hakkında bilgiyi olağanüstü bir şekilde bahşetmek Yüce Allah’ın sünneti olduğundan, bu vesileyle Allah-u Teâlâ Peygamber Efendimizesav de, Hz. Katâde bin el-Numan’ınra evinde bir hırsızın veya zararlı bir hayvanın saklandığını önceden haber vermiştir. Bunun üzerine Yüce Peygambersav kendisine tehdit hakkında haber vererek, evine vardığında hırsızı veya hayvanı sopasıyla döverek uzaklaştırmasını bildirmiştir.

Benzer bir şekilde diğer kitaplar da bu olayı anlatır. Öyle ki, Hz. Katâde bin el-Numanra evine vardığında tüm aile fertleri uyuyorlardı. Evin bir köşesinde saklanan bir kirpi vardı ki, kendisi kovalamak için ona sopasıyla vurur.”



  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
anlama, cinleri, geliyor, kovmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)