mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen EmektaR

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 18 Temmuz 2023, 20:16   #1
Çevrimiçi
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2023
Konular: 272
Mesajlar: 431
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: sohbete.net
Alınan Beğeni: 214
Beğendikleri: 364
@EmektaR
Ruh Hali : : Acimasiz
yeni Veled-i Zina Nedir

İslam dininde en büyük günahlardan biridir zina yapmak. Hatta ayette "Zina etmeyin" denilmemiş "Zinaya yaklaşmayın" denilmiştir. Veledi zina terimi de zina ile ilgili olarak bu zinadan dolayı doğmuş olan çocuk demektir. Yani evlilik dışı doğan çocuktur.

Veledi zina kelimesi bir hadiste geçen "Veled-i zina, üç şerlinin en şerlisidir." bilinmektedir. Buna göre zinadan dolayı doğan çocuk üç şerlinin en şerlisi olarak sayılır. Fakat Zinadan doğan çocuğun günahı nedir? gerçekten bu hadisin mealine göre böylemi denmek istenmiştir.

Kuran'da "Kimse kimsenin günahını yüklenmez." ayeti bulunmaktadır. Dolayısıyla zina ederek büyük günah işleyen kişilerin günahını, o zinadan dolayı doğan ve hiç bir suçu olmayan çocuk çekemez, Kur'an böyle demektedir. Ayırca Peygamber Efendimiz'in (Sav) başka bir hadisi şerifinde;

"Kimse kimsenin günahını yüklenmez." (İsra suresi, 15. ayet)

"Veled-i zînaya annesinin, babasının günahından hiçbir şey yoktur." (Hadisi şerif; Hâkim)

yazmaktadır ve buna göre o çocuğun annesinden veya babasından dolayı hiç bir günahının olmadığını söylemektedir.

İlgili hadisin dayanağı
"Veled-i zina, üç şerlinin en şerlisidir." hadisinin de, Peygamber Efendimize (Sav) eziyet eden bir münafık için söylenmiştir. Kaynağı da şöyledir;

Hz. Aişe (ra), Ebu Hureyre’nin rivayet ettiği bu hadisini duyunca,

"Allah Ebu Hureyre’ye rahmet etsin. O hadis bir münafık hakkındadır ki, Resulullah’a (Sav) çok eziyet ediyordu. Onun kim olduğunu sordu, 'veled-i zinadır' dediler. O zaman işte böyle buyurdu. Yoksa Kur'an;'Kimse kimsenin günahını yüklenmez.' derken, Resulullah (Sav) nasıl böyle buyurur." (Zerkeşi, İcabe)

Kısaca Peygamber Efendimiz'e (Sav) eziyet eden o kişiye söylenen "şerlilerin en şerlisi" sözü o kişinin özelinde söylenmiştir. O kişinin annesi ve babası zina ettiklerinden dolayı şerlidir (günahkardır), aynı zamanda onlardan doğan çocukta yaptığı kötülüklerden dolayı şerlidir. Hatta anne ve babasından daha şelidir, yani üç şerlilerin (anne, baba ve çocuk) en şerlisidir.

Bu hadisi şerifi genele yayıp zinadan dolayı doğan yani Veledi Zina olan çocuklara şerli, günahkar demek doğru değildir. O çocukların suçu ve günahı yoktur. Hatta toplum içinde bu günahın suçunu bu çocuklar çekmektedirler. Zina yoluyla doğan çocuk, zina çocuğu olarak bakılır, hor görülür.

RahmetLi bunu beğendi.


  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
nedir, veledi, zina


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)