mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 28 Eylül 2023, 01:36   #1
Çevrimdışı
Ra'
Üyelik tarihi: 09 Haziran 2023
Konular: 1289
Mesajlar: 1.528
Nerden: Aydın
Cinsiyet: Erkek
Web Site: mIRCForumlari
Alınan Beğeni: 125
Beğendikleri: 86
@Ra'
Standart B sınıfı ehliyet düzenlemesinde tarih belli oldu! O motorları kullanabilecekler

Bir süre önce başlatılmış olan ehliyet düzenleme çalışmaları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerini ilgilendiren son gelişmeleri paylaştı.


B sınıfı ehliyet düzenlemesinde tarih belli oldu! O motorları kullanabilecekler - 2024 yılının başlamasına oldukça kısa bir süre kala yeni dönem düzenlemeleri ile ilgili gelişmeler arka arkaya gelmeye başladı. Yeni yıla girilmesi ile birlikte çok çeşitli kategoriler altında yenilikler yapılacak olduğunu belirten yetkililer, son olarak ehliyet düzenleme çalışmaları ile ilgili konuştu.

Bir süre önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı iş birliğinde başlatılmış olan çalışmalar ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılacak olan değişiklikleri kapsayan çalışma kapsamında B sınıfı ehliyet sahiplerinin bazı motor tiplerini kullanabilecekleri öğrenildi.


125 CC’YE KADAR GEÇERLİ OLACAK

Üç bakanlığı harekete geçiren Karayolları Trafik Kanunu düzenleme çalışmalarının detayları belli oldu. Edinilen bilgilere göre düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte B sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc ve 11 kW’ı geçmeyen hafif güçteki motosikletleri kullanabilecekler. Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, yeni yönetmeliğin en geç 2023 yılının sonuna kadar yayınlanmasının beklendiğini ifade etti.

YAŞ ŞARTI YOK

Yeni düzenlemenin detayları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Öztürk, B sınıfı ehliyeti ile motosiklet kullanacak olanlara eğitim verileceğini ifade etti. Öztürk’e göre eğitim sınav şeklinde değil direksiyon eğitim şeklinde verilecek. Eğitimi tamamlayan kişiler sürücü belgelerini değiştirmek zorunda kalmadan 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek. Ayrıca yeni yönetmelikte yaş sınırının da bulunmayacağını ifade eden Öztürk, motosikletlere yönelik talebin artığından da bahsetti. Otomobillerin yüksek maliyetler oluşturuyor olmaları sebebi ile birçok kişinin motosikletlere yönelmiş olduğunu belirten Öztürk, uluslararası markaların ise taleplerin yüzde 20’sini dahi karşılayamadıklarını vurguladı.



Kabuk yaraya sadık değil...
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
belli, düzenlemesinde, ehliyet, kullanabilecekler, motorları, oldu, sınıfı, tarih


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)