24 Mayıs 2023, 05:06 | #1 |
Çevrimdışı Üyelik tarihi: 17 Ocak 2023 Konular: 920 Mesajlar: 3.461
Nerden: Kocaeli Cinsiyet: Kadın Web Site: ForumTurk.ORG IRC Sunucu: Hevesim.net Alınan Beğeni: 1929 Beğendikleri: 1850 Ruh Hali : : | Kuru Dolma!!!
KURU DOLMAKURU DOLMA MALZEMELER 2 su bardağı Hasata Osmancık Pirinç 40-50 adet kuru patlıcan ve biber 350 g kıyma 3 adet orta boy kuru soğan 10-15 diş sarımsak 1 demet maydanoz yarım çay bardağı zeytinyağı yarım çay bardağı nar ekşisi 1.5 yemek kaşığı biber salçası 1.5 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 150 g kaymak 1 çay kaşığı tuz KURU DOLMA NASIL YAPILIR? 1.Kaynar suda patlıcanları 5 dakika haşlayın. 2.Patlıcanları sudan alınca suyun altını kapatın ve biberleri suya atın. 5-6 dakika sonra sudan alıp soğumasını bekleyin. 3.Tüm sebzeleri çok ince doğrayın. 4.Yıkanmış Hasata Osmancık Pirinç, kıyma, baharatlar, zeytinyağı, nar ekşisi, biber ve domates salçasının 1 kaşığını bir kapta iyice karıştırın. 5.Sebzelerin içini 3/1 doldurup, uçlarını parmağınızla bastırarak kapatın. 6.Sonra önce patlıcan olmak üzere, kuzu kemiğinin üzerine birbirine dayayarak dizin. Sonra üzerine dolma taşı ya da ağırlık koyun. 7.1,5 litre suya biraz tuz, karabiber, nar ekşisi ve kalan yarım kaşık domates salçasını ilave edip. İçine birkaç diş ezilmiş sarımsak atıp, dolmanın üzerine dökün. 8.Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. 9.Pişen dolmanın üzerinden taşı alın ve kaymağı üzerine koyun. En az 45 dakika demlendirip servis edin. Afiyet olsun. Püf Noktası; Patlıcanın kenarına tırnağınızı hafifçe geçirin, yumuşamışsa oldu demektir. Sen sen ol herkesin hayali ol ama kimsenin hikayesi olma... |
Etiketler |
dolma, kuru |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |