mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 17 Temmuz 2023, 12:17   #1
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 16 Temmuz 2023
Konular: 158
Mesajlar: 238
Nerden: Ankara
Cinsiyet: Kadın
Web Site: mIRCForumlari
Alınan Beğeni: 33
Beğendikleri: 16
@Peri
Ruh Hali : : Kabadayi
Standart Kuru cilt nasıl nemlendirilir?

Kızarıklık oranının yüksek, ciltteki gözeneklerin kapalı, sıkışık ve mat bir yapıda olması kuru ciltlerin temel özelliğidir. Bu cilt tipindekiler çok belli çizgiler, kırışıklık, kuruluk gibi problemlerle karşılaşırlar. Kuru cilt tipinin hassasiyet oranı çok yüksektir ve en fazla kuruluk elmacık kemikleri etrafında meydana gelirken alın, göz, dudak üstü çizgilenmelerine de hayli sık rastlanır.

Neme ihtiyacı olan kuru cilt tiplerinde ilk adım vücudumuzu içeriden desteklemektir. Bol ölçüde su tüketimi kuruluğun azalmasına ve vucudun nem dengesini sağlamasına yardımcı olmaktadır

Suyla temizlenen cilt daha çok kuruluğa neden olur. O nedenle yağ içerikli cilt ürünlerinin kullanılması, kuru cilt tipleri için önemlidir. Yağı ve suyu dengelenmiş ürünlerin kullanılması tüketilen suyun vücutta tutulmasına yardımda bulunmaktadır.

Kuru cilde sahip kişiler losyon yerine cilde uyumlu krem ürünler kullanmalıdırlar. Bu krem ürünlerin nemlendirici özellikleri yüksek olursa daha fazla verim alınır. Özel olarak kalıcılığı 24 saat süren nemlendirici kremlerin kullanılması gereklidir. Cildin her gün nemlendirilmesi gerekmektedir. Eğer iyi bakım yapılmazsa yaşlılık belirtlileri erken başlar. Kuruluk sorunu yüksek seviyede olanlar nem maskesi ve serumu kullanabilirler.

Kuru cilt tiplerinde çoğunlukla losyon ve tonik kullanımı önerilmez. Genellikle de kuru ciltlerde asit ve asidik ürünlerin kullanımına yer yoktur. Ek olarak bu cilt tipine sahip kişiler pudralı makyaj ürünlerinden uzak durmalıdırlar. Bu tarz ürünlerin kullanılması dahilinde cildin kuruluk sorunu daha çok artar ve kuru cilt sorunları devam eder.


Kuru cilt tipindekilerin makyaj yapınca üstüne hafif nemlendirici spreyler ya da nemli görünüm için makyaj sabitleyici spreyler kullanması önerilmektedir. Bu cilt tiplerinde bilhassa makyaj temizleme esnasında süt formundaki ürünler tercih edilerek makyaj temizlenir.

Çizgilerin oluşma nedeni yüzdeki yağ ve nem oranının düşüklüğünden kaynaklanır. En fazla çizgi ve kırışıklıkların bulunmuş olduğu boyun bölümü yağın minimum üretildiği bölgedir ve bu hali kanıtlar. Kuru cildin maksimum ihtiyacı olan nem ihtiyacının giderilmesidir. Bu sebep ile cilde her gün bakım yapılarak cildin nem ihtiyacı karşılanmalıdıR

Alıntı



✍ Ben yolumdan şüphe etmem.
Tozlu gören camını silsin.!!
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
cilt, kuru, nasıl, nemlendirilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)