mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Arthur

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 05 Mart 2023, 12:30   #1
Çevrimdışı
mIRCForumlari.Net
Üyelik tarihi: 01 Mart 2023
Konular: 818
Mesajlar: 1.471
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Alınan Beğeni: 838
Beğendikleri: 355
@Arthur
Standart Gigantlar nedir

Yunan mitolojisinde Uranos'un Kronos tarafından kesilen erkeklik organından akan kanın yere dökülmesiyle oluşmuş devler. Bu devler yılan şeklinde bacakları olan yaratıklar olarak tasvir edilirler. Efsaneye göre anneleri Gaia tarafından kışkırtılan bu devler, titanların öcünü almak için tanrılarla savaşmışlar ama tanrılar Herakles'in yardımıyla hepsini öldürmüşlerdir.

Gigantları Zeus'a karşı ayaklandıranların başı Alcyoneus olmak üzere diğerleri Porphyrion, Athos, Clytias, Enceladus, Echion, dişbudak ağacı gigantı Meliae ve Afrodite.

Mitolojide üç adet devler savaşı vardır. İlki, Uranüs'ün öldürülmesi ve yerine geçen Cronos'un devleri Tartaros'a hapsetmesi ve sonrasında Zeus'un doğup büyüdüğü savaştır (Titanomachy). İkinci Devler Savaşı ise Zeus'un güçlenip Cronos'u alt ettikten sonra Gaia'nın Zeus'u alt etsinler diye doğurduğu çocuklara karşı savaş olup, sonunda, Olympos'ta oturmaya hak kazanan 12 tanrının Zeus tarafından belirlenmesine yol açan savaştır (Gigantomachy). Üçüncü savaş, bu iki savaştan sonra olan, Olympos'taki tanrılar arasında olan savaştır (Theomachy).


RahmetLi bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
gigantlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)