mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 2 gönderen Snoopy
  • 1 gönderen RahmetLi
  • 1 gönderen LoDoS

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 13 Ocak 2023, 09:54   #1
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 22 Aralık 2022
Konular: 340
Mesajlar: 556
Nerden: İzmir
Cinsiyet: Erkek
Alınan Beğeni: 406
Beğendikleri: 397
@Snoopy
Standart Büyük Düşünen Beyinlerle Küçük düşünen Beyinler Arasındaki Fark

Büyük Düşünen Beyinler toplumsal yaşama yön veren: hakikatı, barışı, özgürlüğü, adaleti, eşitliği, sevgiyi, doğruluğu FİKİR olarak ortaya atarlar. Bu FİKİRLERİN neden gerekli olduğuna inanırlar ve savunurlar.

Büyük Düşünen Beyinler: okuyarak, dinleyerek, görerek ve sorgulayarak kendilerini bilgi hazinesi haline getirirler. Anlayabilmek ve algılayabilmek gibi olağanüstü yetenekleri vardır. Bilgileri ile yetenekleri bir araya gelince normal insanların göremediklerini, algılayamadıklarını ve anlayamadıklarını görürler, algılarlar, anlarlar ve FİKİR haline getirerek topluma yön verirler.

FİKİRLERİ yön vericidir ve zamana göre değişmezler. Fazlasıyla entellektüel oldukları için FİKİRLERİNİ neden-sonuç temelinde sorgular ve açıklarlar; hayata çok yönlü bakarlar; alçak gönüllü olurlar; rasyonel ve tarafsız olmaya özen gösterirler; dinlemeyi ve öğrenmeyi sürekli ön planda tutarlar.

Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Mevlana, Şeyh Bedrettin, Ibn-i Sina, Ziya Gökalp, Namık Kemal ve diğerleri bıraktıkları FİKİRİLERİ sayesinde olayları tartışmaya ve anlamaya çalışıyoruz.

Ortalama Düşünen Beyinler
Bunlar, Büyük Düşünen Beyinlerin bıraktıkları FİKİRLERİ: türkü/şarkı söyleyerek; şiir okuyarak; resim veya heykel yaparak; siyasi ve sosyal olayları tartışarak yaşarlar ve toplumla paylaşırlar.

ÖRNEK: Ortalama Düşünen Beyinler, Büyük Düşünürlerin FİKİRLERİNİ: kadın erkek eşitliği; cinsiyet ayrımı; kadına karşı şiddet; farklı kültürlerin ve inançlarınn eşitlik hakları; düşünce neden suç olmamalı, rüşvet ve şeffaflık neden toplumsal istikrar için gereklidir gibi olayları şarkı, türkü, siyaset, medya ve sanat ortamlarında tartışır ve yaşatmaya çalışırlar.

Küçük Düşünen Beyinler
Bunlar daha çok insanlarla uğraşırlar. İnsanları hedef göstermek ve çekiştirmek; intikam ve nefret dilini kullanmak; başkalarının acılarına ve başarısızlıklarına sevinmek ve onlardan yarar sağlamak, suçlamayı ve öfkeyi tercih etmek, yanlışlarını kabul etmemek, bencil olmak, kendisini geliştirmemek gibi

SONUÇ
Büyük düşünen Beyinler FİKİRLERİYLE topluma ışık tutarak yön gösterirler. Normal Düşünen Beyinler, Büyük düşünen beyinlerin FİKİRLERİNİ olaylar temelinde tartışarak yaşamı anlamlı hale getirmeye çalışırlar. Küçük Düşünen Beyinler çoğu zaman kendilerine yük oldukları gibi yaşadıkları çevreyede yük olur ve zarar verirler. Sağlıklı bir yaşam dileğiyle, İyi ki VARSINIZ! “CanAliCalhan

----Eleanor Roosevelt Kimdir?---

Eleanor Roosevelt 11 Ekim 1884’te zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Sekiz yaşındayken annesini kuşpalazı hastalığından bir yıl sora küçük kardeşi Elliott da aynı hastalıktan ve izleyen bir yıl sonra da babasını kayıp eder. Üç yılda, üç ölüm. Ailesinin ölümünden sonra anneannesiyle yaşamaya devam eder.

17 yaşında Franklin Roosevelt ile tanışır, uzun bir nişan döneminden sonra, Franklin’in annesinin onları ayırmak için gösterdiği çabaya rağmen Eleanor ve Franklin 17 Mart 1905 yılında evlenir. Evlendiğinde 20 yaşındadır. Eleanor kocası Franklin’in sekreteri ile ilişkisinin ortaya çıkmasından sonra evli kalmaya devem eder. Ancak ilişkileri eskisi gibi olmaz.

1921’de ikisininde hayatını değiştirecek bir gelişme yaşanır. Kocası, Franklin’e kalıcı olarak bacaklarını felç eden polyo teşhisi konur. Eleanor siyasette kalması için ısrarcı olur. Eleanor’un siyasi çalışmalarının sonucu Franklin engelli durumuna rağmen önce New York valisi, daha sonra da Amerika Birleşik Devletleri başkanı olur.

Eleanor çoğunlukla kocasını destekleyen bir eş olurken, toplumsal çalışmalarıyla kamuoyuna seslenmeye devam eder. Eleanor’un rekabetçi karakteri, onun başkan kadar para kazanma konusunda azimli yapar. Azmini verdiği dersler ve gazetelerde yazdığı makalelerle gerçekleştirir. Ancak kazandığı paranın çoğunu da hayır çalışmaları için harcar.

Yaşamı boyunca insan hakları için durmadan mücadele eder. Eleanor 1945 yılında kocası Franklin Roosvelt öldükten sonra, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na delege olarak atanır. 1946 yılında BM İnsan Hakları Komisyonu’nun ilk başkanı olur. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin yazımında oldukça etkin bir rol üstlendiği söylenir. Bildirgedeki çalışması ile insan haklarının evrensel değerlerine önemli katkı sağladığına inanılır.

İnsan hakları konusundaki çalışmalarına devam etmekle birlikte BM ve Barış Gücü’nde çeşitli görevlerde çalışır. 7 Kasım 1962 tarihinde vefat ederken halen Kadın Statüsü Başkanlık Komisyonu’nda başkan olarak görev yapıyordu. Öldüğünde 78 yaşındaydı.

Eklenen Resim Ön İzleme
116335782_2590852887799335_8344738392041120651_n.jpg  
RahmetLi ve LoDoS bunu beğendiler.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2023, 10:12   #2
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 07 Aralık 2022
Konular: 21281
Mesajlar: 24.385
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: TRmIRC.Net
IRC Sunucu: IRC.TRmIRC.Net
Alınan Beğeni: 3914
Beğendikleri: 7042
@RahmetLi
Ruh Hali : : Olu Gibi
Standart Cevap: Büyük Düşünen Beyinlerle Küçük düşünen Beyinler Arasındaki Fark

yüreğine saglık

Snoopy bunu beğendi.


Kalbim Atar Cansız, Geçmez Gün Ahsız, Vahsız..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2023, 10:16   #3
Çevrimiçi
1yLXqBHpAM.gif
Üyelik tarihi: 12 Aralık 2022
Konular: 51
Mesajlar: 1.832
Nerden: Adana
Cinsiyet: Erkek
Web Site: ForumTurk.ORG
Alınan Beğeni: 1190
Beğendikleri: 1679
@LoDoS
Ruh Hali : : Urkek
Standart Cevap: Büyük Düşünen Beyinlerle Küçük düşünen Beyinler Arasındaki Fark

Emeqine Saqlik @Snoopy

Snoopy bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
1945, aile, ailesi, ailesinin, alçak, amerika, anlamlı, annesi, aynı, ayırmak, babası, başkaları, başkanı, boyu, boyunca, bırak, çalışması, cinsiyet, çocuğu, daha, devam, dilini, durumu, dünyaya, Düşünce, döneminde, ederken, ekim, ekleyen, engelli, erkek, etki, etmek, evlenir, evli, eşi, farklı, felç, gelince, gelir, genel, gerekli, gibi, gönüllü, göstermek, hakları, halen, hali, hastalığı, hastalığından, hayata, hayatı, hayatını, hayır, hedef, ibn, ikisi, ilk, intikam, kabul, kadar, kadı, karakteri, kasım, kayıp, kaza, kendilerini, kendisini, kimdir, konusu, ları, ler, medya, mevlana, nede, neden, nefret, nesinin, normal, olduğu, olduğuna, olmak, olmaz, ortaya, rasyonel, sağlıklı, siyaset, sonra, sonuç, sonucu, sosyal, suç, temeli, tercih, uzun, vardır, vefa, vefat, verdiği, veren, veya, yarar, yazdığı, yaşadıkları, yaşama, yaşamı, yaşı, İnsanları, üstü, yunus, yıl, yılda, yılı, yılında, yönlü, zarar, ölüm, ölümü, önemli, şarkı, şiir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)