mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 23 Mart 2023, 16:35   #1
Çevrimdışı
mIRCForumlari.Net
Üyelik tarihi: 01 Mart 2023
Konular: 818
Mesajlar: 1.471
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Alınan Beğeni: 838
Beğendikleri: 355
@Arthur
Standart Phokaia Antik Kenti | Foça/İzmir



Phokia Antik Kenti, İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden birine sahip olan Foça’da yer alan ve MÖ 2000’li yıllardan bu yana sağlam kalabilmiş kalıntıları ile şehrin tarihi değerlerinden biri olmaktadır.

1952 yılından beri kesintisiz devam eden çalışmalar sonucunda ilk Athena Tapınağı sonrasında da sütun, sur duvarları, tiyatro ve mimari kalıntılar gün yüzüne çıkarılmıştır. Kuruluşu İyonyalılar tarafından olduğu düşünülen Phokaia’nın kazı çalışmaları sonucunda bulunan Aiol seramiklerine bakılarak aslında bölgenin MÖ 11.yüzyılda Aiollar tarafından kurulduğu anlaşılmıştır.

Ancak üçüncü dönem kazıları sonucunda kentin kuruluşunun çok daha eskilere yani Tunç Çağı’na kadar dayandığını kanıtlar nitelikte Miken seramikleri kalıntıları gün ışığına çıkarılmıştır.

Phokaia, antik çağda altın-gümüş karışımı elektrondan yaptığı sikkeleri ile de ününü duyurmuş ve Hristiyanlığın başlangıcında piskoposluk merkezi olmuştur.

Eski Foça’yı Yeni Foça’ya bağlayan yol üzerinde bulunan Phokaia Antik Kenti’ne 744 ESHOT hattını kullanarak oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.




Bilmiyorsa ne istediğini , hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi , emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
antik, foça or izmir, kenti, phokaia


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)