05 Mart 2023, 12:04 | #1 |
Çevrimiçi Üyelik tarihi: 07 Aralık 2022 Konular: 21281 Mesajlar: 24.385
Nerden: İstanbul Cinsiyet: Erkek Web Site: TRmIRC.Net IRC Sunucu: IRC.TRmIRC.Net Alınan Beğeni: 3914 Beğendikleri: 7042 Ruh Hali : : | Şırdan Dolması Yöresel Tarifi
Şırdan Dolması Yöresel Malzemeleri 5 Adet kuzu şırdanı1 Kase pirinç2 Adet domates2 Adet kuru soğanAvuç içi kadar ince kıyılmış iç yağ1 Çay bardağı sıvı yağ Bir tutam maydanoz, nane1 Yemek kaşığı salçaBol kara biber pul biber ve kimyon tuzŞırdan Dolması Yöresel Nasıl Yapılır? Öncelikle şırdanları çok iyi temizlemek gerekiyor.. Bol tuzla ovun sonra bol suda yıkayın.. Tekrar limonlu ve tuzlu suda bi kaç saat bekletin.. Tekrar bol suda yıkayıp temizleyin.. Diğer taraftan iç malzemeyi hazırlayın.. Bunun için domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.. Soğanı maydanozu naneyi kıyın . Pirinci yıkayın İç yağı kıyın ekleyin .. Salça baharat ve tuzu sıvı yağı katıp iç malzemeyi iyice harmanlayın...iç malzemeyi yıkadığınız şırdanların içerisine doldurun ve ağızlarını dikin. Geniş bir tencereye alıp üzerine geçecek kadar su ekleyip pişirin..Çatalla yırtmadan kontrol edin şırdanlar ve pirinç piştiğinde servise hazır demektir.. SICAK OLARAK BOL PUL BİBER VE KİMYONLA SERVİS EDİLİR.. AFİYET OLSUN.. Alıntı |