25 Şubat 2023, 19:08 | #1 |
Çevrimdışı Üyelik tarihi: 30 Ocak 2023 Konular: 150 Mesajlar: 214
Nerden: İstanbul Cinsiyet: Erkek Web Site: www.askimsin.org IRC Sunucu: www.Zambak.org Alınan Beğeni: 264 Beğendikleri: 62 | Çıtır Çıtır Lezzet: Kadınbudu Köfte Tarifi
Kadınbudu için: 500 gram orta yağlı kıyma 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1/2 su bardağı haşlanmış pirinç 1,5 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı karabiber 1,5 çay kaşığı kimyon 1/2 su bardağı un Köfteleri kızartmak için: 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı galeta unu 2 adet yumurta (çırpılmış) Kadınbudu Köfte Pişirme Önerisi Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz. Nasıl Yapılır? 1/2 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşamamasına dikkat edin. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 20 dakika buzdolabında bekletin. Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin. Şekil verilmiş köfteleri önce un ve galeta unu karışımına, sonra yumurtaya batırın. Köfteleri kızgın yağda kızartın. Servis ederken püre ve sotelenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun! |