mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 25 Şubat 2023, 21:07   #1
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 07 Aralık 2022
Konular: 21281
Mesajlar: 24.385
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: TRmIRC.Net
IRC Sunucu: IRC.TRmIRC.Net
Alınan Beğeni: 3914
Beğendikleri: 7042
@RahmetLi
Ruh Hali : : Olu Gibi
Standart Sakız Çiğnemek Bu Ülkede Yasak

Dünyanın sayılı şehir devletlerinden bir tanesi olan Singapur 'da uygulanan bazı yasaklar şaşırtıyor. Sakız çiğnemenin yasak olduğu ülkede sakız; bakkal ve marketlerde satılmazken, sakız almak isteyen bir kişi ancak eczaneden ve kimlik bilgilerini paylaştıktan sonra bu ürünü alabiliyor.

Anlatılan hikayelere göre ülkede metronun ilk açıldığı gün metro arıza yapıyor ve ülke milyonlarca dolar zarar yapıyor. Metronun neden arıza yaptığı araştırıldığında ise, metronun hassas bir noktasına, sensörüne yapıştırılan bir sakızdan dolayı bu arızanın gerçekleştiği anlaşılıyor ve ülke yönetiminin aldığı bir kararla Singapur'da sakız çiğnemek resmen yasaklanıyor.

SAKIZ ECZANEDEN ALINIYOR

Sakızın yasak olduğu ülkede bakkal veya marketlerde sakız bulmak ise mümkün değil. Öğrenilen bilgiye göre ise sakız ancak eczanelerden alınabiliyor. Önceden bir doktorun yazdığı reçete sayesinde sakızın alınabildiği ifade edilirken, şimdiler de ise bu yöntem değişmiş durumda.

Yeni uygulama ile Singapurlu bir vatandaş eczaneye gidip kimlik bilgilerini eczane ile paylaşması durumunda sakız alabiliyor. Neden kimlik numarası ile sakız satıldığı, neden bu yöntemin uygulandığı ise bilinmiyor...


Alıntı..




Kalbim Atar Cansız, Geçmez Gün Ahsız, Vahsız..
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
çiğnemek, sakız, yasak, ülkede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)