mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com
mircforumlari

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 14 Ocak 2023, 06:24   #1
Çevrimiçi
Üyelik tarihi: 07 Aralık 2022
Konular: 21281
Mesajlar: 24.385
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: TRmIRC.Net
IRC Sunucu: IRC.TRmIRC.Net
Alınan Beğeni: 3913
Beğendikleri: 7042
@RahmetLi
Ruh Hali : : Olu Gibi
Standart Fırında Bal Kabağı Tatlısını Yeniden Keşfedin



Fırında bal kabağı tatlısı tarifi

Kışın en kendine özgü tatlarının başında gelen bal kabağı denince akla elbette ilk gelen bal kabağı tatlısı oluyor. Adeta bir lezzet klasiği olan bal kabağı tatlısı ise kendine özgü farklı tatlar yaratmak isteyenler için farklı dokunuşlarla yeniden yorumlanarak karşımıza çıkıyor. Üstündeki ağız sulandıran şerbeti, bünyeye sayısız faydası ile fırında bal kabağı tatlısı tarifi bu kış kesinlikle denemeniz gereken bir lezzet.

Siz de tabak tabak yenecek farklı bir tarif olan fırında bal kabağı tatlısı tarifi ile konuklarınıza parmak ısırtacaksınız.

Malzemelerimiz
Yaklaşık yarım saat içinde hazırlayabileceğiniz fırında bal kabağı tatlımızın yaklaşık pişme süresi ise 45 dakika. Tarifinizi sıcak sunmayı dilerseniz işinize yarayabilecek bu bilgiden sonra ihtiyacımız olan malzemelere geçelim.
Ana malzemelerimiz yaklaşık bir kilogram organik bal kabağı ve 250 gr. toz şeker. Servis için ise yarımşar su bardağı dövülmüş ceviz ve tahine ihtiyacımız var.

Lezzet ipuçları
Yeşil ve sert kabuklu şekilde aldığınız dilimlenmiş organik bal kabaklarını toz şeker ilave ederek kapağını kapattığınız bir tencere içerisinde beklettiğinizde su salmaya başlayacaktır. Cinsine göre bu sulanma miktarı değişmekle birlikte, eğer fazla salmazsa su eklemeniz sağlıklı bir pişirme için faydalı olacaktır. Organik bal kabağı fırın içinde yeterince pişeceği için tencere çok fazla pişirmenize gerek olmadığını unutmayın. Ağız tadınıza uygun olarak kullandığınız şekerin miktarında değişiklikler yapabilirsiniz.

Başlıyoruz!
Öncelikle çekirdekli ve damarlı haliyle aldığınız organik bal kabaklarını sert kısımları ve yeşil kabukları gidecek şekilde temizleyip dilimleyin.
Dilimleri geniş bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri serpin. Dilerseniz bir gece önceden yapın, dilerseniz birkaç saat bekletin.
Organik bal kabakları suyunu saldıktan sonra kısık ateş ile 20 dakika kadar pişirin.
Kendiliğinden saldığı suyu ile şerbetlenen organik bal kabaklarını hafif yumuşadıktan sonra fırın tepsisine alın ve yayarak fırına atın.
Tatlınızı 200 derecede 15 dakika kadar pişirdikten sonra soğuk olarak üzerine tahin ve cevizleri ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Bir önceki yazımız olan Saçlarda Doğal Güzellik için Organik Saç Boyası Kullanımı ile saçlarınızın hem sağlıklı hem de bakımlı görünmesi için organik saç boyalarının yararlarını ve farklarını öğrenebilirsiniz.


Alıntı



Kalbim Atar Cansız, Geçmez Gün Ahsız, Vahsız..
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
100, 1000, aldığınız, alın, ateş, başlayacak, başı, başında, dakika, deneme, doğal, doku, eğer, ederek, ekleme, ekran, farklı, fazla, geniş, güzellik, görünmesi, hem, içerisinde, içinde, ile, ilk, kadar, kapağı, kapağını, kapat, konukları, kullanımı, ları, ler, olacak, olan, olsun, parmak, saat, sağlıklı, servis, sonra, suyu, süresi, toz, yarım, önceden, önceki

« - | - »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)