mIRCForumlari - mIRC ve IRC Kullanıcılarının Paylaşım Platformu
  https://www.sosyalchat.com/


SohbetG.Com
mircforumlari

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 29 Mart 2023, 21:38   #1
Çevrimdışı
Üyelik tarihi: 07 Aralık 2022
Konular: 21281
Mesajlar: 24.385
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web Site: TRmIRC.Net
IRC Sunucu: IRC.TRmIRC.Net
Alınan Beğeni: 3912
Beğendikleri: 7042
@RahmetLi
Ruh Hali : : Olu Gibi
Standart Üzüm Yaprağı Dolması



Üzüm Yaprağı Dolması Tarifi İçin malzemeler

150 g üzüm yaprağı
300 g yağlı kuzu kıyma
300 g dana kıyma
1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
4 yemek kaşığı baldo pirinci
1/3 demet dereotu (İnce kıyılmış)
1 demet taze nane (İnce kıyılmış)
1/3 demet taze kişniş (İnce kıyılmış)
1 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı tereyağı (Eritilmiş)
500 g yoğurt


Üzüm Yaprağı Dolması Nasıl Yapılır?


Kıymaları, yıkanmış pirinci, kuru soğanı, yeşillikleri, tuz ile karabiberi bir kaba alın ve karıştırarak iç harcı hazırlayın.
Yapraklar salamuraysa önceden birkaç defa sıcak suda yıkayın ki yapraklar tuzlu kalmasın.
Eğer taze yaprak kullanıyorsanız, yaprakları az tuzlu kaynar suda haşlayın 4-5 dakika haşladıktan sonra soğuk suya alın.
Tencerenin dibine birkaç yaprak açın ve sonrasında her yaprağın içine harcı koyarak güzelce bohça gibi kapatın ve dolmaları tencere dibinden başlayarak birkaç sıra dizin.
En son üzerine su ve tereyağı dökün, orta ateşte yaklaşık 2-2,5 saat pişirin. Dolma hazır olunca yanında yoğurtla servis edin.


lezzet




Kalbim Atar Cansız, Geçmez Gün Ahsız, Vahsız..
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Etiketler
yaprağı, Üzüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler